Jeroen Hertzberger verwacht door twee punten voor een velddoelpunt meer spektakel voor het publiek. (Foto: HC Rotterdam/Ruud Stork)
Jeroen Hertzberger verwacht door twee punten voor een velddoelpunt meer spektakel voor het publiek. (Foto: HC Rotterdam/Ruud Stork)

Nieuwe spelregels bij hockey in EHL: veldscore telt dubbel

Algemeen 274 keer gelezen

Rotterdam - In de Euro Hockey League worden traditioneel nieuwe spelregels geïntroduceerd om het spel aantrekkelijker te maken voor publiek. Shootouts, de selfpass en de videoscheidsrechter kwamen voort uit de EHL. Nieuw in dit seizoen is dat een velddoelpunt dubbel telt. Een treffer uit een strafcorner blijft één keer tellen.

De nieuwe spelregel, die al werd gebruikt in de India League en de EHL-voorronde, zorgt voor uiteenlopende reacties. Rotterdam-aanvoerder Jeroen Hertzberger verwacht meer spektakel voor het publiek maar denkt niet dat er meteen andere resultaten te zien zullen zijn. “Een achterstand kan in de laatste minuut nog worden omgebogen naar winst en dat is wel sensationeel”, stelt hij op hockey.nl. “Uiteindelijk zal de betere ploeg, gemiddeld gezien, gewoon blijven winnen. Het lijkt me niet de bedoeling dat je als je de cirkel in loopt in een split second moet gaan afwegen of het beter is om een corner te halen of op het goal te schieten, gezien de stand en de tijd die er nog te spelen is. Hockey doe je op intuïtie, het moet geen denksport worden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant