Een medewerker aan het werk op de lokatie Carnissedreef/Hannie Dekhuijzen.
Een medewerker aan het werk op de lokatie Carnissedreef/Hannie Dekhuijzen.

Tweede Fröbel-vestiging in verpleeghuis op Zuid

Algemeen 712 keer gelezen

Rotterdam - Een lunchroom, volledig gerund door mensen met een verstandelijke beperking. Dat was de droom van ondernemer Saskia Warnaar (24). Die droom kwam begin 2017 uit en gaat nu verder. Een jaar na de succesvolle start van lunchroom Fröbel in het Scheepvaartkwartier opent Fröbel een tweede locatie, in Rotterdam-Zuid. In het voormalige restaurant van Humanitas verpleeghuis Hannie Dekhuijzen in Charlois gaan op woensdag 4 april de deuren open.


De problematiek rond de exploitatie van restaurants in seniorencomplexen is herhaaldelijk aan de orde en in het nieuws. Zorginstelling Stichting Humanitas probeert er creatief mee om te gaan. Zo nam maatschappelijke onderneming Hotspothutspot onlangs het restaurant in de Jan Meertensflat in Lombardijen over en zo kwam Humanitas ook in gesprek met zorgstichting Fröbel. Met veel enthousiasme gingen directeur en managers van verpleeghuis Hannie Dekhuijzen met de mensen van zorgstichting Fröbel aan de slag. Dit resulteerde in het opzetten van een lunchroom en taartenatelier in het voormalige restaurant en activiteitenruimte van het verpleeghuis aan de Carnissedreef in Charlois.
Het doel van Fröbel is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een prachtige plek in de maatschappij te bieden. Een plek waar zij zich, door trainingen en ondersteuning, kunnen ontwikkelen en doen waar ze het allerbeste in zijn. “Werk is immers de beste zorg die we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen geven. Het is zo bijzonder om te zien hoe ongelooflijk grote stappen onze medewerkers hier in een jaar gemaakt hebben. Je ziet de vaardigheden en het zelfvertrouwen van onze medewerkers elke dag groeien,” zegt Warnaar.

Medewerker Koen is onlangs begonnen bij Fröbel. “Ik vind het hartstikke leuk om bij Fröbel te werken. Hier krijg ik een nieuwe uitdaging. Ik doe hier niet alleen mijn werk, maar krijg ook cursussen en trainingen. Zo kan ik meer dingen leren. Dat vind ik tof. Je bent tussen de mensen en krijgt zo respect.”

Fröbel wil meer zijn dan een zinvolle dagbesteding. Door intensieve begeleiding en continu trainen, hoopt de ondernemer dat haar medewerkers ooit weer uit zullen vliegen. De kern van de ploeg op de locatie in Zuid wordt gevormd door 18 medewerkers en 2 begeleiders die werden overgenomen van Brownies en Downies dat helaas moest stoppen. In totaal zijn er straks vijf begeleiders werkzaam op de nieuwe locatie. Naast de lunchroom start Fröbel in Hannie Dekhuijzen ook een taartenatelier, in de vestiging in het Scheepvaartkwartier is dat een gigantisch succes en door samenwerking met een grote cateraar kan dat verder worden uitgebouwd.

Help mee!

Er zijn nog een aantal werkplekken beschikbaar op deze nieuwe locatie van zorgstichting Fröbel, zowel doordeweeks als in de weekenden. Vind je het werken in de horeca leuk en wil je iets leren en jezelf ontwikkelen? Dan is een werkplek bij Fröbel wellicht iets voor jou! Je kan contact opnemen met zorgmanager Nadine Vlotman via info@frobel.online. Samen wordt gekeken naar de mogelijkheden bij Fröbel.
Nieuwsgierig? Kom op 4 april om 11.30 uur naar de opening of kom binnenkort langs voor een heerlijk kopje koffie en een zelfgebakken taart of lunch. Iedereen is welkom!
 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant