Ook voor jongeren en kids biedt Feyenoord al langer succesvolle initiatieven.
Ook voor jongeren en kids biedt Feyenoord al langer succesvolle initiatieven. Foto: Els Neijts

Ga je BMI te lijf tijdens ‘Fitter met Feyenoord’

Algemeen 79 keer gelezen

Rotterdam - Om onder de aandacht te brengen hoeveel impact sport kan hebben op mens en samenleving biedt de Feyenoord Foundation diverse maatschappelijke projecten. In april start ‘Fitter met Feyenoord’, een leefstijl-coachings-traject, waarbij in samenwerking met het Erasmus-MC, de Feyenoord Academy en Flexisport een gezonde en verantwoorde leefstijl wordt gestimuleerd voor mensen wiens lichaam en leefstijl wel een oppepper kunnen gebruiken.

Door Els Neijts

Woordvoerder van de foundation, Judith Vermulst: “We merken bij elk maatschappelijk project dat we een groot bereik hebben vanwege dat logo op onze borst. Daar gaat een enorme aantrekkingskracht van uit. Dat gebruiken we natuurlijk graag, ook voor het aantrekken van partners, zoals in dit geval het ErasmusMC en Flexisport.”
‘Fitter met Feyenoord’ is een leefstijl-coachings-traject, waarin een gezonde en verantwoorde leefstijl wordt gestimuleerd. Gedurende het traject volg je elke donderdagavond een sportieve en uitdagende activiteit of een leerzame workshop. De activiteiten vinden plaats in en rondom De Kuip en op historisch belangrijke plekken als het Afrikaanderplein. “Deelname aan ‘Fitter met Feyenoord’ is gratis”, benadrukt Judith, “maar we verwachten natuurlijk wel inzet. Geen mensen die na een paar keer al afhaken. Daarom moet je ook de verplichte vragenlijst van het ErasmusMC invullen. Die zegt al heel veel. We gaan uit van een BMI van minimaal 25, maar bij 25,1 kun je al mee doen. Je moet je ook realiseren dat het traject vier maanden het nodige van je gaat vragen. In zes weken krijg je echt geen strakke buik. En, misschien minstens zo belangrijk, je moet het wel leuk vinden!” Aanmelden via feyenoord.nl/foundation.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant