Afbeelding

Nieuwe (gratis) plattegrond van onze stad: Lichtroute Rotterdam!

Algemeen 236 keer gelezen

Rotterdam - In Rotterdam worden een aantal kunstwerken en gebouwen bijzonder aangelicht, en duikt er poëzie op in het donker. De gemeente Rotterdam en CBK Rotterdam hebben samen een routekaart gemaakt, die je langs deze nachtelijke highlights in de stad voert. Deze kaart, Lichtroute Rotterdam, is nu gratis verkrijgbaar bij de Rotterdam Tourist Information aan de Coolsingel en op het Centraal Station en via CBK Rotterdam. Op 21 mei verschijnt de Engelstalige versie van de kaart.


Lichtroute Rotterdam leidt je langs opvallende kunstwerken die stralen of schaduwen maken, oplichtende architectonische stadsiconen én poëzie die in het donker opduikt. De kaart geeft informatie over de diverse Rotterdamse lichtprojecten die je onderweg tegenkomt, van de Lijnbaan tot aan het Wereldmuseum.

Sta bijvoorbeeld eens stil bij de schaduw van de Reus van Rotterdam of de gekrulde Kraatpaal, fiets over de Erasmusbrug met z’n gekleurde tuien en bekijk de majestueus verlichte Hefbrug. Zie het oplichtende en weer dovende kunstwerk Light Gig in de gevel van LantarenVenster en ervaar Broken Light, de meest bijzondere straatverlichting die Rotterdam rijk is. Of lees de dichtregels op straat, waarvan er veel in neon en led oplichten. Sommige woorden plooien zich om hoeken heen en andere prijken hoog op dakranden. Ontdek De omgeving van de mens is de medemens van Jules Deelder op de Nieuwe Binnenweg, I have to change to stay the same van Willem de Kooning aan de Blaak en Steden schuilen niet als het regent van Joseph Brodsky aan het Kleinpolderplein. Zo kom je tijdens een avondwandeling veel stof tot nadenken tegen.

De Lichtroute Rotterdam maakt deel uit van een serie routekaarten. Zo verschenen Feijenoord Monumentaal (2013) met als thema haven, arbeid en migratie en Singeltracé – Rotterdam Noord (2015) over kunstwerken aan de romantische singels in Blijdorp, het Oude Noorden en Crooswijk. In het kader van Keti Koti 2015 was er de speciale uitgave Ro Heilbron – Eerbetoon aan een kunstarbeider, een tijdelijke route op de Kruiskade.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant