opening van de 1e opkomst 2018 (jubileumjaar)
opening van de 1e opkomst 2018 (jubileumjaar) Foto: Rene Buitelaar

Scouting Kralingsche Troep bestaat 100 jaar

Algemeen 330 keer gelezen

Rotterdam - Dit artikel is ingezonden via ‘Schrijf mee’ op dehavenloods.nl. Iedereen kan daar zelf een bericht plaatsen!

De eerste hopman van de Kralingsche Troep (groep X) liet de Troep op 23 april 1918 officieel inschrijven bij het Nationale Hoofdkwartier van de Nederlandse Padvinders Vereniging in Den Haag. Ze kiezen een vaal blauw met groen geblokte das. Troep X is een feit!

......en plots was het 2018, 100 jaar na het oprichten van de Kralingsche Troep. Groep X, inmiddels met een oranje das, is nog steeds een feit en zelfs een begrip binnen scouting. Dat een scoutingvereniging 100 jaar op de teller heeft, is bijzonder en dat willen we met z’n allen vieren!

Het feest vindt plaats van 20 tot 22 april. Tijdens dit weekend zijn er momenten speciaal voor onze leden, maar er zijn ook activiteiten waarbij u van harte welkom bent:

Zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur is het terrein van onze scoutinggroep open voor iedereen die eens een keertje wil komen kijken. Dan zullen er verschillende leuke en spannende activiteiten plaats vinden op en rond ons terrein, zoals broodjes bakken boven een kampvuur, diverse spelletjes en een heuse kabelbaan!

Zondagmiddag (13.30 - 17.30 uur) zal er een reunie zijn voor oud-leden. Verder is er een mogelijkheid tot bezichtiging van een tentoonstelling over de geschiedenis van de Kralingsche Troep.

Voor de reunie op zondag 22 april zoeken wij contact met oud-leden. Ben jij vroeger lid geweest of actief geweest als vrijwilliger? Of ken je iemand die actief is geweest bij de Kralingsche Troep? Kijk dan eens op onze website: www.kralingschetroep.nl en meld je aan.

Ons groepshuis ligt in Rotterdam-Prinsenlans aan de Jacques Dutilhweg 841 (oprit benzinestation Texaco). Houd met het instellen van de navgatie de Steupelstraat aan.

opening van de 1e opkomst 2018 (jubileumjaar)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant