Rector magnificus Huibert Pols verwelkomt internationale studenten bij Official Welcome 2017. (Foto: eur.nl)
Rector magnificus Huibert Pols verwelkomt internationale studenten bij Official Welcome 2017. (Foto: eur.nl)

Veel buitenlandse studenten willen dolgraag in Rotterdam blijven

Algemeen 70 keer gelezen

Rotterdam - Meer dan een derde van de internationale studenten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam wil in Rotterdam of Nederland blijven werken of studeren. Dat blijkt uit de nieuwste International Student Barometer (ISB), een enquête onder internationale studenten.

Aan de Erasmus Universiteit geeft in totaal meer dan 36 procent van de internationale studenten aan in Rotterdam of Nederland te willen blijven; ofwel om te werken, ofwel om verder te studeren. Bijna 22 procent wil bijna kortere of langere tijd in Nederland blijven werken. Een aantal studenten overweegt zelfs om zich hier permanent te vestigen, zo blijkt uit de ISB. Daarnaast wil 12 procent verder studeren in Rotterdam, 2,5 procent van de internationale studenten wil dat elders in Nederland doen. Aan de Erasmus Universiteit deden 2640 internationale studenten mee. 

Uit de ISB blijkt dat internationale studenten erg tevreden zijn over de EUR. Vergeleken met de zeven andere deelnemende instellingen heeft de Erasmus Universiteit het hoogste overall gemiddelde op dat vlak, met 84,5 procent. Op de (algemene) vraag: ‘Ben je tevreden over de Erasmus Universiteit?’ antwoordt meer dan 91 procent bevestigend.

Vooral over hun verblijf, ondersteuning en hulp bij aankomst in Rotterdam zijn de internationale studenten zeer te spreken. Denk daarbij aan het opbouwen van een sociaal leven, zoals het maken van vrienden en het verenigingsleven. Het gaat ook om het gevoel van veiligheid en de beschikbaarheid van goede verbindingen. Verder waarderen de studenten het welkom dat ze in Rotterdam krijgen en het multiculturele karakter van de universiteit. Op al deze aspecten komt de EUR overall als beste uit de bus.

Betaalbare huisvesting vinden is wel een aandachtspunt voor de internationale studenten, zo blijkt uit de ISB. Hier wreekt zich hoogstwaarschijnlijk de overspannen woningmarkt. De Erasmus Universiteit werkt aan nieuw beleid rond de huisvesting van (internationale) studenten, nu het betaalbare aanbod achterblijft bij de vraag. Afgelopen jaar heeft de Erasmus Universiteit via diverse marktpartijen een forse uitbreiding van het contingent kamers weten te bewerkstelligen. Er wordt onderzocht of dat kan worden uitgebreid.

Lees hier meer.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant