Afbeelding
Foto: Orange Motors

Leenfietsen gedoneerd aan kinderen onder armoedegrens

Algemeen 89 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via www.dehavenloods.nl. Iedereen kan daar een bericht plaatsen!

De Rotterdamse Opel dealer Orange Motors heeft 12 leenfietsen gedoneerd voor het ANWB Kinderfietsenplan. Uit handen van Lars Frijhoff van Orange Motors ontvingen Inge Veliscek en Henk van der Kamp van het ANWB Kinderfietsenplan de sleutels van de fietsen. Het ANWB Kinderfietsenplan is een samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp, onder het motto: Ieder kind heeft recht op een fiets.

Ruim 61.000 kinderen in Nederland leven onder de armoedegrens. Voor gezinnen die nauwelijks kunnen rondkomen, is de aanschaf van een fiets een dure, vaak onmogelijke uitgave. ANWB wil deze kinderen aan een fiets helpen. Het ANWB Kinderfietsenplan doneert een veilige fiets aan kinderen van 8 - 18 jaar. De fietsen voor het Kinderfietsenplan worden opgeknapt door ANWB vrijwilligers en in werkplaatsen waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt klussen.

Hulpverleners bij een maatschappelijke organisatie met een ANBI-verklaring kunnen een kind bij het Nationaal Fonds Kinderhulp opgeven. Nationaal Fonds Kinderhulp zet zich in voor kinderen die te maken krijgen met armoede. Het fonds honoreert aanvragen op het gebied van ontwikkeling, ontspanning en voor basale zaken. Een fiets valt onder die laatste categorie, vooral als een kind 3 kilometer of meer naar school moet lopen. Mobiliteit, de wereld in vrijheid ontdekken, is bij opgroeiende kinderen een voorwaarde voor persoonlijke groei en sociale ontwikkeling.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant