Afbeelding
Foto: John Groeneweg

R.V.&A.V. Sparta verliest nipt van kampioenskandidaat BVCB

Algemeen 105 keer gelezen

Rotterdam - Die is een ingezonden bericht van René Schouten. 

Op het zonovergoten sportcomplex van BVCB ontspon in een gezellig drukke ambiance een boeiend voetbalgevecht tussen de thuisploeg en de R.V.&A.V. Sparta.

De formatie van trainer Robert Verbeek kon met een vrijwel fitte selectie starten aan de wedstrijd tegen kampioenskandidaat BVCB. In de warming-up moest alleen Kevin Jumelet afhaken met een kwetsuur aan zijn enkel. Allon Coomans nam zijn plaats in de basis elf in.

Beide teams starten geconcentreerd aan de wedstrijd. BVCB had een licht overwicht maar de gelederen van de Spartanen bleven gesloten. De Spartaanse verdediging met Nicky van Katwijk, Pieter Hofman, Danny Abbing (foto) en de druk coachende Clint van Stee wist de aanvalsdrift van BVCB keer op keer in de kiem te smoren. Aanvallend konden de Spartanen ook geen potten breken want ook de verdediging van BVCB stond als een huis.

Beide teams wisten in de 1e helft dus nauwelijks echte kansen te creëren maar het vertoonde veldspel vergoedde veel voor de aanwezige toeschouwers. BVCB liet zien dat het niet voor niets de kampioenskandidaat is en de Spartanen lieten zien voetballend goed mee te kunnen op top 2e klasse niveau.

Na de theepauze werd er met twee ongewijzigde teams gestart aan de 2e helft. BVCB zette meer druk naar voren om een doelpunt te forceren. Sparta beperkte zich tot de counter waarbij het een aantal keren dreigend voor het BVCB doel kon zijn.

Beide teams speelden controlerend goed en met nog een kwartier te spelen leek de wedstrijd uit te draaien op een puntendeling. Helaas bleek één foutieve terugspeelbal aan Spartaanse kant de wedstrijd in het voordeel van BVCB te beslissen. De BVCB aanvaller wist de foutieve terugspeelbal op keeper Massimo van Ewijk te onderscheppen en deze mogelijkheid vervolgens genadeloos af te straffen.

De Spartanen zette nog aan in de slotfase en kregen nog drie dotten van kansen om minimaal de gelijkmaker te scoren. Robin Verhorst, die vandaag weer vele meters maakte, was dichtbij, Jordi de Zwart zag zijn inzet gepareerd worden door de BVCB keeper en de laatste grote kans was vanuit een scrimmage voor het doel waarbij een der BVCB verdedigers de bal net voor de lijn wist weg te werken.

BVCB was dus uiteindelijke de “gelukkige” verdiende winnaar waarbij uit Spartaans oogpunt een gelijkspel voor de Spartanen ook dik verdiend was geweest.

Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen SSS op het programma. R.V.&A.V. Sparta zal nog enkele punten binnen moeten halen om de doelstelling handhaven te bewerkstelligen. Hopelijk wordt deze stap gezet tegen SSS. Aanvang wedstrijd in Klaaswaal 14.30 uur.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta: Massimo van Ewijk, Clint van Stee, Nicky van Katwijk, Pieter Hofman (78e Calvin Lupgens), Danny Abbing, Allon Coomans, Jim van Oeveren, Jeremy de Hoog, Danny Langstraat, Robin Verhorst, Jordi de Zwart.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant