Trek een Pakje Kunst uit de automaat
Trek een Pakje Kunst uit de automaat Foto: Pakje Kunst

Kunstenaars gezocht voor sigarettenpakjes!

ma 23 apr 2018, 11:25 Algemeen 0 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zélf een bericht plaatsen!

Oké, roken is best duur, maar het is een redelijk betaalbare verslaving als het met kunst kopen vergeleken wordt. Een uitzondering geldt als dit kunstwerkje uit een Pakje Kunst-automaat getrokken wordt. Kunstuitleen Rotterdam is binnenkort in het bezit van zo’n automaat en zoekt kunstenaars die willen meewerken aan dit kunst-toegankelijke initiatief.

Voor een zeer schappelijke vier euro, een bedrag waar de rokende medemens alleen maar van kan dromen, kan een pakketje uit een ouderwetse sigarettenautomaat getrokken worden, met daarin een kunstwerk van een (jonge) kunstenaar uit de regio Rotterdam.

Het idee van de Pakje Kunst-automaat komt van de Tilburgse kunstenaar Ro-Nalt Schrauwen, die vindt dat kunst net zo toegankelijk moet zijn als een pakje peuken. In Rotterdam wordt het de eerste automaat. Kunstuitleen Rotterdam is trots dat het de regiomanager is geworden.

De kleine kunstwerkjes worden door het hele land verkocht. Denk daarbij aan een klein schilderijtje, een minibeeldhouwwerk of een gedicht. Wat er precies in zit is altijd een verrassing en wordt pas duidelijk wanneer het pakje is opengemaakt. De automaten staan op allerlei plekken, van boekwinkels tot bioscopen tot koffiezaakjes.

Kunstuitleen Rotterdam roept geïnteresseerde kunstenaars op zich voor 1 mei aan te melden voor dit initiatief bij Sanne@kunstuitleenrotterdam.nl. Meer informatie is te vinden op de website www.kunstuitleenrotterdam.nl

Uit de krant