Leerlingen van De Mavo voor Theater verrasssen publiek in centrum Rotterdam met dans
Leerlingen van De Mavo voor Theater verrasssen publiek in centrum Rotterdam met dans Foto: De Mavo voor Theater - MT010

Scholieren gaan dansend door centrum Rotterdam

ma 23 apr 2018, 11:29 Algemeen 0 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zélf een bericht plaatsen!

Op donderdagmiddag 19 april werd het winkelend publiek en de mensen op diverse terrassen in het centrum van Rotterdam verrast met een dansperformance van leerlingen van De Mavo voor Theater- MT010. Vol enthousiasme dansten ze voor het stadhuis, de Koopgoot, de Lijnbaan en Stadhuisplein om de dansspecialisatie die volgend schooljaar op de school gekozen kan worden, te promoten.

In deze dansspecialisatieklas krijgen leerlingen elke week zes uur dans en twee uur theater. Het hoofdvak van de dansspecialisatie is Urban dans. De andere dansmodules die daarnaast worden aangeboden zijn heel divers en zorgen voor een brede oriëntatie. Denk aan moderne dans, jazz, musical, ballet, improvisatie, werelddans en nog veel meer. Ook volgen de leerlingen korte modules zang voor een allround ontwikkeling.

Uitbreiding naar Walenburgerweg
Inmiddels heeft de eerste lichting aankomende brugklassers en zij-instromers voor mavo 2 zich ingeschreven en dat betekent voor MT010 uitbreiding. Na de zomervakantie volgen de leerlingen de algemene vakken aan de Walenburgerweg en de kunstvakken spel, zang en dans in hun huidige school, gevestigd in het Hofpleintheater.

Informatieavond 26 april
Voor leerlingen die zich nog op De Mavo voor Theater willen inschrijven is er op donderdag 26 april een informatie van 18.00-21.00 uur het Hofpleintheater aan het Benthemplein in Rotterdam. Tijdens de informatieavond kunnen leerlingen en ouders sfeer proeven en kennis maken met MT010. Meer informatie over De Mavo voor Theater - MT010 is te vinden op: www.mavovoortheater.nl

MT010 is een unieke school, speciaal voor leerlingen met een vmbo-tl/mavo-advies die een aanhoudende fascinatie voor het theater koesteren. De school is ontstaan vanuit een samenwerking tussen LMC Voortgezet Onderwijs en Hofplein Rotterdam en sindsdien een onmisbare school in Rotterdam. Zo vinden ook de ouders van de huidige leerlingen; 100% van hen geeft aan dat hun kind op MT010 optimaal tot talentontwikkeling komt!

Uit de krant