Massimo van Ewijk was goed op dreef tegen SSS.
Massimo van Ewijk was goed op dreef tegen SSS. Foto: John Groeneweg

R.V.&A.V. Sparta speelt gelijk in Klaaswaal

Algemeen 54 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zélf een bericht plaatsen!

Voorafgaande aan de lastige uitwedstrijd tegen SSS Klaaswaal, was er voor een punt getekend. Achteraf had er echter voor de Spartanen met een 0-2 voorsprong meer ingezeten. In de slotfase ging het echter mis bij de Spartanen waardoor de thuisploeg op gelijke hoogte kon komen en kansen op meer had.

De formatie van Robert Verbeek had nogal wat absenties voor deze wedstrijd. Op de blessurelijst stonden Jim van Oeveren, Robin Verhorst, Martijn Leenderts en Jeremy de Hoog. Wegens een schorsing kon vandaag ook geen beroep gedaan worden op Jordi de Zwart.

Op het zeer warme kunstgrasveld moest er flink gebikkeld worden door de Spartanen. De thuisploeg, die zoals altijd fanatiek gesteund werden door hun supporters, had ook het betere van het spel.

De Spartaanse verdedigingslinie wist in een aantal gevallen attent te reageren en SSS van scoren af te houden. Daarnaast was keeper Massimo van Ewijk (foto) vandaag wederom in vorm en met enkele goede acties de reddende engel voor de Spartanen.

In de 2e helft veranderde het spelbeeld niet maar waren het de Spartanen die via een echte Max Hoornweg goal op voorsprong wisten te komen.

R.V.&A.V. Sparta kreeg in deze fase iets meer grip op de wedstrijd wat resulteerde in enkele goede aanvallen. Danny Abbing was dichtbij na een prima opgezette aanval over de linkerkant en Max Hoornweg kreeg ook nog een goede mogelijkheid.

Het was Ibo Ozbilek die uit een mooie individuele actie en dito schot, wel de tweede Spartaanse goal op het scorebord wist te zetten.

Met een 0-2 voorsprong en zo’n 20 minuten nog te spelen zag het er naar uit dat de Spartanen vandaag voor een verrassing konden gaan zorgen. Echter zoals wel vaker dit seizoen is gebeurd viel de aansluitingstreffer zowat uit de aftrap van SSS.

1-2 dus met nog ruim voldoende tijd voor SSS om een slotoffensief eruit te persen. In deze fase werden de moegestreden Clint van Stee en Ibo Ozbilek vervangen door Jay Kerpel en David Booms om zodoende wat verse krachten in het team in te brengen.

Sparta verdedigde de voorsprong met hand en tand maar wist niet te voorkomen dat SSS alsnog langszij kwam. In de laatste minuten waren er zelfs nog mogelijkheden voor de thuisploeg om alsnog de volle winst te pakken. Het geluk was deze keer wel aan Spartaanse zijde.

Na enkele minuten blessuretijd bijgetrokken te hebben floot de scheidsrechter van dienst Dhr. Steenbergen voor het einde van de wedstrijd.

Naar de gehele wedstrijd kijkende een gewonnen punt voor de Spartanen. Een ruime voorsprong in de slotfase uit handen geven is echter tekenend dit seizoen en heeft veel onnodige verliespunten gekost.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta: Massimo van Ewijk, Clint van Stee (72e Jay Kerpel), Calvin Lupgens, Pieter Hofman, Danny Abbing, Nicky van Katwijk, Allon Coomans, Danny Langstraat, Kevin Jumelet, Ibo Ozbilek (74e David Booms), Max Hoornweg.