logo van de aktie
logo van de aktie Foto: logo van LBBL en Greenpeace

Protest tegen groei luchtvaart

Algemeen 57 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Wil je ook iets insturen? Dat kan via www.dehavenloods.nl!

Op 23 juni gaan we in Rotterdam en vijf andere steden tegelijk de straat op. We roepen de overheid op om de alsmaar groeiende luchtvaart te stoppen en te investeren in alternatieven.

Wat gaan we doen?

We verzamelen om 13.00 uur op het Kruisplein (tegenover het Rotterdam Centraal Station). Die vliegtuigen boven ons hoofd is geen feestje, maar toch gaan we er deze dag een feestje van maken. We openen met opwarmmuziek en een openingsspeech van Richard Abbenhuis (van BTV en LBBL). Doorlopend kun je de luchtvaartpetitie tekenen om de actie te steunen, langs de wensmuur lopen en komt de Razende Reporter bij je langs. Daarna gaan we samen een rood sein vormen dat vanuit de lucht gefotografeerd wordt! Uiteraard zijn er ook speeches vanuit belangengroepen, politici (zowel links als rechts) en de milieubeweging. Sprekersaankondigingen volgen snel. Het proest wordt georganiseerd door BTV- Rotterdam (Bewoners tegen Vliegtuigoverlast).

Meld je aan op de homepage om op de hoogte te blijven.

Waarom?

We kunnen niet langer onze ogen en oren sluiten voor de eindeloze groei van de luchtvaart. Steeds meer Nederlanders maken zich net als jij terecht zorgen om het veranderende klimaat, de toenemende overlast en de bizarre uitzonderingspositie van de luchtvaart.

Het ouderwetse overheidsbeleid leidt tot steeds meer vluchten, grotere vliegvelden en onmogelijk lage ticketprijzen. Maar groei van de luchtvaart gaat niet samen met een groene, veilige toekomst. We willen betaalbaar en snel op duurzame, klimaatvriendelijke manier kunnen reizen.

Wat willen we?

De groei van de luchtvaart moet stoppen. Ten opzichte van het klimaat en de omwonenden kunnen we niet langer stil zijn en toestaan dat luchthavens als rupsjes-nooit-genoeg maar blijven groeien. Wij roepen de overheid op in te grijpen en te investeren in alternatieven. Stop de oneerlijke concurrentiepositie van de luchtvaart tov de trein en bus. Hef belasting op vliegtickets en kerosine.

Andere steden

Het is een landelijk event. Ook in deze steden gaan we de straat op:

Amsterdam
Rotterdam
Eindhoven
Zwolle
Maastricht
Eelde

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant