Afbeelding
Foto: Jaco van Lith

ART 01080: 32 kunstenaars pionieren in de Stormpolder

ma 23 apr 2018, 09:48 Algemeen 3 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zélf een bericht plaatsen!

Locatie; Het voormalige Hollandia terrein, Stormpolder, Krimpen aan den IJssel.

Datum; 25 t/m 27 mei 2018

Tot 2005 werden hier grote, vermaarde bouwwerken gerealiseerd. Zoals De London Eye, de Willemsbrug, de Algerabrug en Ahoy. Allemaal vervaardigd in grote loodsen in dit stukje Stormpolder.

Toen Hollandia verhuisde naar het gebied van de (in 2003 failliet verklaarde) van der Giessen- de Noord, raakte het oude terrein al snel in verval, ondanks nieuwe huurders en een goedlopende lunchroom. Tegenwoordig kent bijna niemand het, op de gepensioneerde, oud- medewerkers van Hollandia na.

De geschiedenis die je proeft in de constructie van de oude loods en het magnifieke uitzicht op de Nieuwe Maas maken dit een heel bijzondere en sfeervolle plek, ontdekten kunstenaars en ART01080 initiatiefnemers René van Es en Nora van Krimpen. Dit duo runt een atelier op deze prachtige lokatie.

De expositie locatie ligt naast de halte van de waterbus. Het is door de ligging een perfecte verbinding tussen Rotterdam en de Krimpenerwaard. Daarom besloten Nora en Rene, in samenwerking met stichting DEICK, op deze plek een expositie te organiseren met werk van opvallende kunstenaars uit Krimpen en Rotterdam.

“Rotterdam en Krimpen liggen naast elkaar, maar de kunstwereld kent weinig overlapping. Omdat ik in beide gemeentes werk en daarbij veel kunstenaars ontmoet, leek het me tijd om een brug te slaan”, aldus Nora van Krimpen. Deze brug zie je ook terug in de naam; ART01080, oftewel nul tien tachtig, een samenvoeging van de kerngetallen van beide gemeentes. De expo zal plaats vinden van 25 t/m 27 mei as. “Deze exposite is mede mogelijk gemaakt door stichting DEICK, gemeente Krimpen a/d IJssel, CBKRotterdam, de Waterbus, Rabobank en diverse lokale bedrijven. We zijn ontzettend blij met alle support en enthousiasme! Je ziet dat er oprechte interesse is. We willen graag bezoekers inspireren en laten ontdekken.”

De expositie belooft een inspirerend evenement te worden. Het werk is zeer divers. Van fotografie en beeldhouwwerk naar videokunst en installaties. Pas afgestudeerd van de Willem de Kooning Academie of al jaren timmerend aan de weg; allerlei getalenteerde kunstenaars dragen een steentje bij aan ART01080.

De exposanten zijn Leo Jongenotter, Jeannette Ephraim, Freek Highler, Olaf Mooij, Marianne Fontein, Eddy Kaijser en Ivo Vrouwe, Bas Kortmann, Fokka Deelen, Iwan Smit, Noralie en Thijs Rijkers, Wilma Kun, Jaco van Lith, Marina Tramper, Beppie Franzel, Anneke Poetsma- Huygen, Hanneke Blom,Theo Boomzinger, Felix Newhouse, Esther Hamels, Brian precious Decay, Marian Kastelein, Agnes Westerduin, Nora van Krimpen, René van Es,Niels Bekkema, Sandra Blauw, Liesbeth de Reiger, Kees van Duyn, Fred Rolloos en Marc Muller.

Het geheel wordt opgeluisterd met live muziek van Tamara Obreskova, Sjarm en andere muzikanten. Daarnaast zal de historische kring Krimpen een film vertonen over de boeiende geschiedenis van de Stormpolder. De vormgeving van de expositie wordt verzorgd door design en kunst studio igNor. www.ignor.nl

Belangstellenden zijn van harte welkom. Parkeren is gratis, vanuit Rotterdam is een tochtje met de waterbus echt een absolute aanrader!

Meer info is te vinden op de facebook pagina; www.facebook.com/ART01080

De locatie
 oude Hollandia loods aan de Nieuwe Maas

Uit de krant