My Fair Lady
My Fair Lady Roy Beusker

Voor de eerste keer blindentolk bij musical My Fair Lady

di 24 apr 2018, 10:11 Algemeen 3 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zélf een bericht plaatsen!

Voor het eerst kunnen ook slechtzienden en blinden in het theater genieten van de musicalklassieker My Fair Lady. Een blindentolk van de de organisatie Komt het Zien! maakt dit mogelijk op zondag 29 april in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De blindentolk vertelt via een koptelefoon tussen de gesproken en gezongen tekst wat er op het podium te zien is. Niet alleen wordt tijdens de voorstelling getolkt, ook mogen de mensen die blind of slechtziend zijn een uur voor de voorstelling al in de zaal naar binnen om kennis te maken met het decor, de kostuums en de stemmen van de spelers. Hierdoor wordt de theaterbeleving voor mensen die visueel niet alles meekrijgen helemaal compleet.

In de musicalklassieker My Fair Lady neemt de excentrieke professor Higgins een weddenschap aan om een eenvoudig bloemenmeisje om te toveren tot een dame in de Engelse society. My Fair Lady is een grootse musical met overrompelende kostuums en klassiekers als ‘Zou dat nou niet zalig zijn’ en ‘Het Spaanse graan’. Met Esmée Dekker, Chris Tates, Alfred van den Heuvel, Han Oldigs e.v.a. Kenners zijn het er over eens: My Fair Lady is één van de beste musicals ooit gemaakt.

Er zijn plaatsen speciaal voor publiek met een visuele beperking gereserveerd. Neem hiervoor contact op met het Luxor Theater via 010 484 33 33. Meer info: www.komthetzien.nl/agenda

Uit de krant