De winnaars van de schrijfwedstrijdstrijd #RotterdamSchrijft zijn bekend!
De winnaars van de schrijfwedstrijdstrijd #RotterdamSchrijft zijn bekend!

De winnaars van #RotterdamSchrijft zijn bekend!

do 26 apr 2018, 10:55 Algemeen 0 keer gelezen

Rotterdam - De Bibliotheek Rotterdam, het gratis lees- en schrijfplatform Sweek, en boekhandel Donner hebben met de schrijfwedstrijd ‘#RotterdamSchrijft’ de afgelopen maanden veel Rotterdammers gestimuleerd om hun verhaal over hun stad te schrijven. De 275 ingezonden verhalen zijn meer dan 15.000 keer gelezen.

Tijdens een feestelijke ceremonie in Bibliotheek Rotterdam zijn de winnaars bekendgemaakt. Ed Ridderbeekx won met ‘De Passagier’ de prijs voor het beste verhaal van Rotterdam. Overige prijswinnaars zijn: Daniëlle Dob (populairste verhaal), Marieke Schouten (beste non-fictie), Edith Smit (beste fictie), Vivian Hester van Leeuwen (beste gedicht) en Felice Maria de Man (beste verhaal tot 18 jaar). De gepubliceerde verhalen werden beoordeeld door een vakjury onder leiding van Hermen Hoek, redacteur bij uitgeverij Douane. Verder bestond de jury uit Jeroen van Broekhuizen (Donner), Theo Kemperman (Bibliotheek Rotterdam), Julie van Mol (auteur) en Natasja Morales (radiomaker, presentator).
De verhalen van de winnaars, finalisten en ambassadeurs zijn opgenomen in ‘het Rotterdam Schrijft boek’. Het boek is te koop bij Donner, de webshop van Sweek en te leen bij de Bibliotheek Rotterdam. De opbrengst gaat naar initiatieven die de laaggeletterdheid in Rotterdam verminderen.

Uit de krant