'Je moet met een polsstok over de drollen springen en daar ben ik behoorlijk pissig over.'
'Je moet met een polsstok over de drollen springen en daar ben ik behoorlijk pissig over.'

Oplossing voor hondenpoep: van alle honden DNA afnemen

Algemeen 614 keer gelezen

Rotterdam - Herbert Reinderhoff ergert zich een ongeluk als hij zijn driejarige zoontje naar de peuterspeelzaal in Oosterflank brengt. Overal ligt hondenpoep, zelfs pal voor de drempel van de voordeur! “Mensen hebben gewoon schijt aan alles, en dat moet een halt toegeroepen worden.”

Gelukkig is Reinderdorff ’innovator en trouble shooter’ en heeft ie een oplossing bedacht: van alle honden moet het DNA plus de gegevens van de baasjes opgeslagen worden zodat illegale poepers meteen een flinke boete kunnen verwachten. “Ordebewakers als stadswachten en politieagenten, maar ook plantsoendiensten, straatvegers, buurtpreventieteams en dergelijke moeten allemaal uitgerust worden met monsterhouders. Als ze dan een hondendrol zien, kunnen ze een monster nemen, dat mee naar huis nemen en opsturen naar een lab. In dat lab kan dan heel makkelijk het baasje worden achterhaald en die krijgt een flinke boete plus de kosten voor het onderzoek in de bus.”

“Nee, ik heb mijn idee nog niet aan de gemeente laten weten. Ik heb zo vaak goede ideeën, maar daar hoor ik dan nooit meer iets over. Als dit idee ingevoerd wordt, zullen de eigenaren misschien eindelijk eens met plastic boterhamzakjes gaan rondlopen zoals elders in de wereld tijdens het uitlaten om hun troep op te ruimen. Want op dit moment sterft het de moord met de poep. Ik ga ook weleens met mijn zoontje naar het park en daar is het dezelfde ellende. Je moet met een polsstok over de drollen springen en daar ben ik behoorlijk pissig over.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant