Afbeelding
Foto: Monique Drent

Zaterdag kun je gratis tweedehandskleding op het Binnenwegplein afhalen

Algemeen 69 keer gelezen

Rotterdam - Nog tot en met 29 april vindt de Fashion Revolution Week plaats. Dit is een week waarin over de hele wereld aandacht gevraagd wordt voor misstanden in de kledingindustrie. In het kader hiervan organiseert het Rotterdamse Awearness Kollektif op zaterdag 28 april van 11.30 tot 16.00 uur een openbare demonstratie op het Binnenwegplein.


Waar kan dat tenslotte beter dan te midden van het Rotterdamse koopwalhalla, tussen alle grote modeketens? De initiatiefnemers vragen aandacht voor de overconsumptie van kleding, de tonnen aan kleding die jaarlijks (vrijwel ongedragen) worden weggegooid en de schade die de productie van zogenaamde ‘fast fashion’ aanbrengt aan ons milieu en aan textielarbeiders in lagelonenlanden.

Tijdens deze demonstratie krijgen voorbijgangers de kans om te voelen hoe het is om tweedehands kleding te dragen en geheel gratis mee naar huis te nemen. Awearness Kollektif zet een statement neer door te laten zien dat tweedehands kleding helemaal niet vies en lelijk is. De demonstranten gaan het gesprek aan met shoppers en voorbijgangers om te horen wat hun redenen zijn om te shoppen bij fast fashion ketens en wat hun visie is ten aanzien van hergebruik. Kleren hergebruiken is volgens de enthousiastelingen niet alleen tof en leuk, maar vooral ook makkelijk! Naast de klerenswap kunnen bezoekers de nodige facts & figures, informatie over duurzame alternatieven en entertainment verwachten. Ook kunnen ze de activist in zichzelf wakker schudden door ter plekke eigen beeldmateriaal en teksten te creëren voor de campagne #WhoMadeMyClothes. Door deze op social media te posten strijden zij mee voor een eerlijke en duurzame wereld!

Kijk voor meer informatie over het initiatief op www.awearnesskollektif.com of zoek het Kollektif op via Facebook of Instagram.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant