Afbeelding

Fietsen, wandelen en ontdekken tijdens de Week van Ons Water

Algemeen 46 keer gelezen

Rotterdam - Van zaterdag 5 tot en met zondag 13 mei wordt de voorjaarseditie van de Week van Ons Water gehouden. Deze dagen staan in het teken van waterkwaliteit en water in en om het huis. Tijdens deze week zijn door heel het land leuke activiteiten rondom het thema water te doen en ook de gemeente Rotterdam doet mee!


Zo kun je tijdens deze week onder meer voor slechts 1 euro kanoën in het Zuiderpark (op 6 en 13 mei), diverse mooie wandelingen door de natuur maken en meedoen met fietstochten. Je kunt de natuurpracht ontdekken van de Blauwe Verbinding, de 15 kilometer lange waterverbinding tussen het Zuiderpark, het Buijtenland van Rhoon en de Zuidpolder in Barendrecht.

Maar er valt ook genoeg te genieten binnen onze stadsgrenzen. Er zijn wandelingen uitgezet naar de waterberging onder het Kruisplein (9 mei) en waterplein Benthemplein (11 mei) waarbij onder meer ook de slimme regentonnen van de Regentuin in het Zomerhofkwartier worden bezocht. 

Wie liever droge voeten houdt, kan meedoen met de fietstocht die op zaterdag 12 mei (13.00 uur) start vanaf de vijver aan de Oldegaarde 21. Aanmelden via waterloket@rotterdam.nl.

Lees alles over de activiteiten tijdens de Week van Ons Water via de website van de gemeente. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant