In de meivakantie hoeft de jeugd zich niet te vervelen. Verschillende bibliotheekvestigingen in de stad organiseren leuke workshops en op de Maasvlakte kun je op expeditie en een speurtocht doen.
In de meivakantie hoeft de jeugd zich niet te vervelen. Verschillende bibliotheekvestigingen in de stad organiseren leuke workshops en op de Maasvlakte kun je op expeditie en een speurtocht doen.

Hoe werkt een robot en hoe doe je een mitella om?

Algemeen 92 keer gelezen

Rotterdam - Met het oog op de meivakantie pakken we deze week op onze UIT-pagina uit met heel veel kindervoorstellingen. Zo worden van zaterdag 28 april tot en met zondag 13 mei in diverse bibliotheekvestigingen activiteiten georganiseerd en zijn er in FutureLand op de Maasvlakte creatieve workshops, speurtochten en technische proefjes voor kinderen.

In de bibliotheek kun je genieten van de theatervoorstelling Reusachtig Cool en ga je creatief aan de slag bij de workshops 3D-pen, Taalnomaden of Robots. Of bezoek de interactieve Erasmus Experience en doe mee aan het EHBO-spel Red Cross Quest. De 3D-pen workshop (8+) is dinsdag 1 mei (14.30 uur) in de vestiging IJsselmonde waarbij je leert tekenen met een 3D-pen en je je eigen creatie gaat maken. De workshop Taalnomaden Kids (6+) wordt woensdag 2 mei (14.00 uur) gehouden in de vestiging Charlois en draait om het maken van een kunstwerk van oude boeken en tijdschriften.

De jeugdvoorstelling Reusachtig Cool (4+) is 2 mei in het bibliotheektheater in het centrum en draait om een reus die door z’n broer in zee wordt gegooid en door een magische vis wordt gered. En dan is er nog die enigszins getikte oma...
Donderdag 3 mei (14.30 uur) organiseert de vestiging Ommoord de Robotworkshop (6+). Hoe werkt een robot? En hoe bestuur je het? Dat leer je in deze toffe workshop van MaX Music.

De centrale bibliotheek gooit het op woensdag 8 mei (13.30 uur) met Red Cross Quest (6+) over een heel andere boeg. Leren hoe je een mitella omdoet, een bloedneus stelpt of een splinter uit je hand haalt? Doe dan mee aan het EHBO-spel ‘Red Cross Quest’. Geïnspireerd op het boek ‘Spuitende slagaders en overstromende oceanen’.

En tussendoor kun je in de bieb in de stad altijd nog de Erasmus Experience (10+) doen. Mag iedereen altijd alles zeggen? Is het erg als je een andere mening hebt dan je klasgenootje? Chat hierover met Erasmus in deze interactieve expo. Dit is nog maar een greep uit het programma in de meivakantie. Kijk op www.bibliotheek.rotterdam.nl voor nog meer activiteiten.

Ook in FutureLand op de Maasvlakte is komende tijd van alles te beleven. Op het programma staan onder meer een fossielenexpeditie en een rondrit of rondvaart door de modernste haven van Europa. Ga mee met de FutureLand Express naar het Maasvlaktestrand en doe een speurtocht met het hele gezin. Je kunt op expeditie naar het strand en de duinen met speurder Walter Langendoen. Ontdek de dieren in de haven en leer welke bedrijven er in de omgeving zijn. Misschien zie je wel een zeehond of sporen van een zandhagedis! De speurtochten in de duinen worden aangeboden op 2 en 4 mei tussen 11.00 en 12.30 uur en op woensdag 9 mei van 13.30 uur tot 15.00 uur. Neem je verrekijker mee!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant