Afbeelding
Foto: Noor Kahmann

Noor laat kringloopwinkel zien tijdens Fashion Revolution Week

ma 30 apr 2018, 16:56 Algemeen 0 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zélf een bericht plaatsen!

‘Van 23 tot 29 april 2018 was het Fashion Revolution Week, welke is opgericht om het tragische instorten van Rana Plaza (kledingfabriek) in Bangladesh te herdenken. Het grootste deel van de kledingindustrie werkt onethisch en is ontzettend vervuilend op vele manieren. Een revolutionaire stroming met duurzame merken verandert de kleding industrie langzaamaan, waarbij vooral transparantie een belangrijk aspect is. De campagne van Fashion Revolution draait om het vragen aan merken waar de kleding gemaakt is en onder welke omstandigheden, met de hashtag #whomademyclothes.

Maar er zijn nog veel meer manieren om duurzaam om te gaan met kleding en je garderobe weet Noor Kahmann (27), Rotterdam-based duurzaam stylist en eigenaresse van Tiny Temple. “Mijn favoriete bezigheid is snuffelen in een kringloopwinkel. Tweedehands kleding is heel erg duurzaam omdat er geen nieuwe grondstoffen nodig zijn. Het negatieve imago van tweedehands kleding en met name kringloopwinkels is echt jammer. Je kunt de mooiste dingen vinden in een kringloopwinkel! Een ander voordeel is dat je op een speelse manier je eigen stijl kunt ontwikkelen, omdat je niet afhankelijk bent van de trends in fast fashion winkels. Om mij heen zie ik dat relatief veel mensen nog nooit een stap in een kringloopwinkel hebben gezet. Daarbij kan het best lastig zijn om de mooie items tussen de rekken uit te plukken. Daar wil ik graag bij helpen.”

Tijdens Fashion Revolution Week ging Noor met 4 deelnemers in Rotterdam op pad voor haar Thrift with me evenement. Het doel was om de deelnemers kennis te laten maken met de kringloopwinkel, tips te geven en samen leuke items te vinden die bij hun persoonlijkheid passen. “Ik denk dat alle doelen behaald zijn, iedereen heeft wel een tof item gevonden dat van goede kwaliteit is en de garderobe aanvult. Daarnaast vind ik het leuk om te zien dat 4 individuelen, allen met een hele andere stijl en persoonlijkheid, stuk voor stuk items hebben gevonden die echt bij hen passen. Zo zie je maar dat er voor iedereen wat leuks te vinden is in de kringloopwinkel. Het grootste deel van de deelnemers was trouwens al wel vaker in een kringloop geweest.”

Wil jij het ook een keer proberen? Noor organiseert vaker dit soort evenementen in de buurt van Rotterdam. Lijkt het je leuk, maar wil je dit niet alleen? Je kunt ook een tour met een groep vriendinnen opzetten samen met Noor. Hierbij krijg je in één klap ook uitgebreid styling advies. “Ik hoop dat steeds meer mensen het taboe rondom tweedehands van zich af kunnen zetten. Omdat de kringloop best een sprong in het diepe is help ik daar graag bij. Gelukkig zijn er ook genoeg leuke vintage winkels in Rotterdam waar de pareltjes al voor je bij elkaar zijn gezocht. Ook worden er kleding ruil feestjes georganiseerd, onder andere door Awearness Kollektif. Mijn tip: probeer het gewoon eens. Nooit geschoten is altijd mis.”

Je kunt meer informatie over Noor en haar evenementen vinden op www.tinytemple.nl.

Uit de krant