Afbeelding
Foto: Burke Turner

Festival ‘Seriously?’ biedt gratis kijkje in toekomst van klassieke muziek

ma 30 apr 2018, 15:54 Algemeen 1 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zélf een bericht plaatsen!

´Naast een uitgebreid conferentieprogramma voor muziekprofessionals over de hele wereld, presenteren ‘s werelds grootste internationale klassieke muziekconferentie Classical:NEXT en de Doelen voor de tweede keer het publieksfestival ‘Seriously?’. Nieuw is dat alle programmaonderdelen van het festival gratis te bezoeken zijn, waardoor iedereen de unieke kans krijgt om de voorhoede van de vernieuwers binnen de internationale klassieke muziekscene live in Rotterdam te zien en horen. De acts van ‘Seriously?’ concentreren zich op nieuwe, onorthodoxe en futuristische experimenten. Met medewerking van onder meer Fundament, Kirill Richter, Vein Trio, dj Gabriel Prokofjev en John Kameel Farah beleef je in de Doelen en WORM op 17 en 18 mei 2018 de klassieke muziek van de toekomst.

Van een leger basinstrumenten tot en met muzikale hypnose
Op 17 en 18 mei presenteert Seriously? rond lunchtijd vier daytime showcases met Belle Chen, Derek Gripper, PEP en een leger basinstrumenten van Fundament. In de Evening Showcases internationale acts om in de gaten te houden zoals die van het Edge Ensemble. Extra aandacht krijgen Franse musici in ‘What the France’ op de vrijdagavond. Met Chloé & Vassilena Serafimova, bestaande uit de succesvolle dj Chloe en percussioniste Serafimova, het prijswinnende kwartet Quatuor Hermès en dynamisch duo Accroche Note. In de intieme clubsetting van WORM presenteert Seriously? diverse muzikale vernieuwer en Resident Seriously? dj’s, waaronder Gabriel Prokofjev, producer én kleinzoon van de beroemde Russische componist Sergej Prokofjev.

Bekijk de volledige programmering op www.seriouslyfestival.nl.
 

Uit de krant