Afbeelding
Foto: Peter van Dalen

‘Ik hoop dat de rode beuk in Schiebroek nog lang mag leven!’

ma 30 apr 2018, 17:01 Algemeen 0 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zélf een bericht plaatsen!

‘Al vanaf mijn 4e jaar ken ik deze rode beuk. Samen met mijn broer en ouders wandelden we regelmatig op zondag over de Hoge Limiet - toen nog een echte boerenweg met boerderijen - en liepen we langs de toen al flinke reus.
In de naastgelegen sloot ging ik soms stekelbaarsjes vangen. Op een keer verdween mijn viskom in de sloot. Pogingen om hem weer op te vissen mislukten. Thuis kreeg ik de wind van voren want we hadden het niet breed en zo’n viskom kostte veel geld!
Iets verderop ging ik in mijn latere jeugd op de padvinderij (groep 57) en dat was dichtbij de rode beuk die dit allemaal heeft gezien natuurlijk. Net als veel andere gebeurtenissen zoal de Tweede Wereldoorlog. Gelukkig is hij door de Duitsers gespaard en staat hij al heel lang trots te zijn langs de Hoge Limiet, één van de oudste wegen van Schiebroek.
Ook tegenwoordig wandel ik er vaak voorbij met de deelnemers van Wandelen in Schiebroek. Natuurlijk vestig ik altijd de aandacht op deze bode beuk die wijsheid, rust en kracht uitstraalt. Ik hoop dat ie nog lang mag leven, lang nog nadat ik er niet meer ben!
Rotterdam heeft de boom monumentaal verklaard, een goede daad!’

Peter van Dalen.

Rode Beuk aan de Hoge Limiet in Schiebroek.

Uit de krant