Het is weer bijna Lammetjeswoensdag!

Rotterdam - Het is bijna weer zover! Lammetjeswoensdag op woensdagmiddag 24 januari bij de Belevenisboerderij Schieveen. Kinderen en hun ouders kunnen hier knuffelen met de pasgeboren lammetjes.

Waar komt de yoghurt in de supermarkt vandaan? Bestaat er schapenkaas? Hoe maak je boter? Omdat lammetjeswoensdag dit jaar onderdeel is van project VORK! kun je er ook schapenyoghurt proeven, zelf kaas en boter maken en deze opeten met je zelfgemaakte broodje.

Vanaf 13.00 uur staat er een trekker met huifkar klaar bij Metrostation Rodenrijs voor vervoer naar de schapenboerderij. Vanaf 15.00 uur kunnen de bezoekers met de huifkar terug naar Metro Rodenrijs.

Aanmelden en kosten
Aanmelden doe je met het formulier op www.destaduit.nl. Zonder inschrijfnummer is er geen toegang. Schoolklassen kunnen zich ook aanmelden voor andere dagen. Deelname kos 5,00 euro per persoon en 2,50 euro per persoon met Rotterdampaskorting.

Tips
Neem zelf drinken en een snack mee.
Doe stevige schoenen aan en warme kleding die vies mag worden.
Neem schone kleding en een potje voor zelfgemaakte kaas mee.
Per drie kinderen is een begeleider wenselijk, volwassen zonder kinderen mogen helaas niet mee.
Ben je zwanger? Dan moet je Lammetjesdag dit jaar helaas overslaan.

Over de schapenboerderij
Zie je soms schapen langs de weg? Dikke kans dat die van schapenboer Martin Oosthoek zijn. Hij heeft een schapenboerderij in de polder Schieveen. Op dit moment lopen er zeven kuddes rond in de buurt van Rotterdam. De lammetjes van Martin worden vroeg in het jaar geboren zodat ze straks in de lente met hun moeder mee het park in en de dijken op kunnen.

Wat is project VORK!?
Voedsel Onderwijs Rotterdamse Kinderen is een initiatief van Slow Food Youth Network (SFYN), De Stad Uit en Zorgvrijstaat West. Hierbij leggen we verbindingen tussen scholen, boeren, kinderen, voedselexperts uit de wijk en lesmateriaal. Kinderen uit de stenige wijken van Rotterdam leren zo waar hun eten vandaan komt en hoe ze gezonder kunnen eten. Kijk voor meer informatie op www.sfyn010.nl.

Meer berichten
Shopbox