Afbeelding
Foto: Dienst Justitiele Inrichtingen

Personeel gezocht: wie wil er in de gevangenis werken?

wo 2 mei 2018, 06:21 Algemeen 1 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zélf een bericht plaatsen!

De gevangenis in Krimpen aan den IJssel zoekt nieuwe medewerkers. Daarom organiseert de penitentiaire inrichting (PI) op zaterdag 26 mei 2018 een wervingsdag, speciaal voor mensen die belangstelling hebben om in de PI te komen werken. Er zijn vacatures beschikbaar voor de functie van complexbeveiliger.

De PI Krimpen aan den IJssel is onderdeel van Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). DJI is onder andere verantwoordelijk voor het uitvoeren van vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen. Dat doen we op verschillende locaties in heel Nederland. Veiligheid is een erg belangrijk thema bij DJI. Daarin speelt de complexbeveiliger een belangrijke rol.

Een complexbeveiliger draagt bij aan de veiligheid in de inrichting door het uitvoeren van toe- en uitgangscontroles. Hij of zij controleert legitimatiebewijzen, checkt in- en uitgevoerde goederen en informeert medewerkers en bezoekers over huisregels en veiligheidsvoorschriften. Daarnaast controleert de complexbeveiliger onder meer op veiligheidsaspecten en op de aanwezigheid van onbevoegden. 

Peter Baaijens, vestigingsdirecteur van de PI Krimpen a/d IJssel. “De PI Krimpen aan den IJssel, gelegen tussen twee rivieren, slaat bruggen naar de samenleving. Als medewerker van onze organisatie werk je mee aan het herstellen van de rechtsorde en de succesvolle terugkeer van de mensen die bij ons zijn ingesloten”.

Aanmelden

De dag biedt volop mogelijkheden om de PI Krimpen van binnen te bekijken, met medewerkers in gesprek te gaan en te ervaren hoe het is om in een gesloten omgeving te werken. Belangstellenden kunnen zich tot en met 20 mei 2018 aanmelden via  werkeninpikrimpen@dji.minjus.nl Meer informatie over de wervingsdag en de aanmeldprocedure is te vinden op de website van de Dienst Justitiële Inrichtingen: www.dji.nl

PI Krimpen aan den IJssel

De PI Krimpen aan den IJssel is in 1996 geopend. De PI Krimpen bestaat uit twee units: het Huis van Bewaring en de Gevangenis. Er werken ongeveer 300 medewerkers. Dagelijks begeleiden wij ruim 400 gedetineerden bij hun verzorging en zetten wij ons in om hen voor te bereiden op een goede terugkeer in de maatschappij. De PI Krimpen aan den IJssel is een locatie in beweging. Wij zijn actief bezig met het leefklimaat binnen de inrichting, waarbinnen we gedetineerden willen voorbereiden op een succesvolle reintegratie in de samenleving. Dit vraagt om goede samenwerking tussen de verschillende afdelingen en goede begeleiding. Wij investeren momenteel volop in de ontwikkeling van onze medewerkers en vakmanschap. Dit doen we op afdelings- en individueel niveau. De PI Krimpen aan den IJssel biedt veelzijdig en boeiend werk, in een informele sfeer waarbij samenwerken voorop staat.

Uit de krant