Wat wil jij anders op en rond de Lijnbaan?

Rotterdam - Een eigentijdser, groener en aantrekkelijker Lijnbaankwartier: daar gaat de gemeente zich sterk voor maken. Meer ruimte voor voetgangers en fietsers. En leuke groene maar weinig bekende plekken in het Lijnbaangebied beter onder de aandacht brengen. Of saaie bevoorradingsstraten levendiger maken, door ze anders in te richten. De gemeente wil graag weten hoe Rotterdammers denken over de toekomst van het Lijnbaankwartier! Wat kan er volgens jou anders of beter?

De gemeente werkt aan een geactualiseerde visie voor het Lijnbaankwartier en wil daarom graag de ideeën van Rotterdammers horen over dit gebied. Iedereen is maandag 22 en woensdag 24 januari tussen 17.00 en 19.00 uur welkom om langs te komen op het kantoor van de Urban Department Store Rotterdam, Hennekijnstraat 37b.

Meer informatie over de ideeën die er zijn vindt u op www.rotterdam.nl/lijnbaankwartier.

Het Lijnbaankwartier is het gebied tussen de Mauritsweg, Coolsingel, Westblaak en Weena. Dit binnenstadskwartier is het kloppende winkelhart van de stad. Je vindt er allerlei leuke shopadressen, maar ook tal van cafés en terrassen om even uit te rusten of te genieten van een hapje of drankje.

De afgelopen jaren is er veel veranderd in het Lijnbaankwartier. Denk aan het nieuwe station Rotterdam Centraal, de opknapbeurt van het Stadhuisplein en het Binnenwegplein en de ‘rode loper’ vanaf het station naar het Schouwburgplein. Maar er komen ook nog veel nieuwe ontwikkelingen aan, zoals de bouw van woonwinkelcomplex Forum, het vergroenen van de buitenruimte, nieuwbouw in het Rotterdam Central District (het gebied rondom het station) en de nieuwe inrichting van de Coolsingel. Door al deze nieuwe ontwikkelingen is het nodig om de ‘Ontwikkelingsvisie Lijnbaankwartier’ uit 2013 te actualiseren. Deze visie is in 2013 in samenspraak met bewoners, omwonenden, ondernemers en andere partijen gemaakt. Ook nu, bij de actualisatie van deze visie, wil de gemeente graag bewoners, ondernemers en andere partijen betrekken.

Welke ideeën zijn er voor het Lijnbaankwartier?

In de geactualiseerde ontwikkelingsvisie staan ideeën voor het anders en beter inrichten van onder andere de buitenruimte in het Lijnbaankwartier. Zo zijn er ideeën om de bevoorradingsstraten (de zogenaamde expeditiestraten) beter in te richten, zodat deze straten meer ‘zichtbaar’ en aantrekkelijker worden en daardoor meer aanloop krijgen. Ook zijn er plannen om het groen in het gebied beter te benutten, waardoor meer mensen er gebruik van gaan maken, zoals bijvoorbeeld bij de groene Lijnbaanhoven: niet alleen bewoners, maar ook bezoekers moeten van deze groene hoven en andere groene plekken kunnen genieten. Verder is het de bedoeling om de luifels van de winkels in de Lijnbaan in oude glorie te herstellen, zodat de Lijnbaan als wederopbouwmonument nóg beter tot zijn recht komt. Ook wil de gemeente meer ruimte creëren voor fietsers en voetgangers in het gebied.

En wat ervaar je als bezoeker wanneer je om je heen kijkt? Ziet de stad er op ooghoogte aantrekkelijk uit? Hier kan nog het nodige gewonnen worden. Vandaar dat de gemeente voorstelt om de ‘plinten’- de voorgevels op de begane grond van winkelpanden en andere gebouwen – levendiger te maken.

Meer berichten
Shopbox