Foto: Remco Kroeze

Ingezonden: Nummer 25 van Het Doordewijkertje

Rotterdam - Op vrijdag 19 januari verschijnt de 25e editie van Het Doordewijkertje, het bekende krantje van Stichting DoorDeWijks, met leuke verhalen en natuurlijk: de presentatie van de doordewijkers!
Het Doordewijkertje is voor iedereen in de wijk gratis mee te nemen vanaf de diverse verspreidingspunten. Naast interessante stadsinfo en zorgthema's staan de bladzijden centraal waar bewoners zichzelf voorstellen en aanbieden om als doordewijker (mét een Verklaring omtrent het gedrag) voor wijkgenoten aan de slag te gaan.
Al meer dan zes jaar is deze betaalde burenhulp een begrip in de noordelijke wijken van Rotterdam. Wat is het geheim? Eigenlijk gaat het om het idee van hulp op basis van gelijkwaardigheid. Veel mensen hebben regelmatig behoefte aan iets, bijvoorbeeld iemand die de boodschappen kan doen, die wil helpen met de tuin, even kan chauffeuren, de mantelzorger kan ondersteunen, helpen met de pc, of af en toe gezond kan komen koken, dat soort dingen. Een doordewijker werkt voor een standaardtarief van € 11,00 per uur.
Want niet iedereen vind het prettig om voor deze kleine klussen in en om het huis aan te kloppen bij een vrijwilligersorganisatie. Het gaat toch om gewoon eenvoudig werk waarvoor je best een kleine vergoeding aan de wijkgenoot wilt betalen? Dat is dus mogelijk via DoorDeWijks, zonder verwijzing of moeizame regeltjes. En zo help je elkaar wederzijds: de één geholpen met de klus, de ander met een extra centje. Door deze gelijkwaardige verhouding ontstaan ook gezellige contacten, vaak ook een oplossing voor een gevoel van eenzaamheid, wat als prettige en bewuste bijwerking van DoorDeWijks wordt ervaren.
Wie nieuwsgierig is en meer informatie wil, kan de coördinator bellen (06-10867225) of de website mét de doordewijkers bekijken: www.doordewijks.nl

Meer berichten
Shopbox