Freek Bartels (links) en Stanley Burleson (rechts) staan te trappelen het Rotterdamse Luxor podium te betreden met From Sammy with Love.
Freek Bartels (links) en Stanley Burleson (rechts) staan te trappelen het Rotterdamse Luxor podium te betreden met From Sammy with Love.

Musicalsterren Stanley Burleson en Freek Bartels in From Sammy with Love

Rotterdam - Musicalsterren Stanley Burleson en Freek Bartels staan zaterdag 20 en zondag 21 januari in het Luxor Theater met de voorstelling From Sammy with Love. Een energieke voorstelling waar de Het Parool, Theaterkrant, NRC en de Telegraaf vier sterren aan geven.

"Hier staan twee bovengemiddelde showmannen die iets wezenlijks te melden hebben, maar die de ernst in een verfijnde glamourverpakking presenteren", schrijft Het Parool.

From Sammy with Love is een swingende show met een ontroerend verhaal over de liefde, de passie en het racisme waar ras-entertainer Sammy Davis Junior mee te maken had. Gespeeld door de ogen van Stanley Burleson en Freek Bartels. Zij kruipen beurtelings in de huid van Davis, lid van de Ratpack en wereldberoemd door zijn nummer 'Mr. Bojangles'.

Het publiek wordt meegenomen naar het Verenigde Staten van de jaren zestig, waar het leven en de carrière van de entertainment-legende zich kenmerkte door roem en succes, maar ook door eenzaamheid en isolement. Tijdens zijn leven kreeg Davis te maken met de raciale spanningen van de jaren zestig en zeventig. Davis gebruikte zijn status als topentertainer om de rechten van Afro-Amerikanen te verbeteren wat hem tot een graag geziene gast in het Witte Huis maakte.

Shows: zaterdag 20 januari om 20.00 uur en zondag 21 januari om 15.00 uur. Kaarten zijn te koop vanaf 17,50 euro.

Meer info en kaarten.

Meer berichten
Shopbox