Nino Da Cruz Gonçalves
Nino Da Cruz Gonçalves Foto: Thuisbezorgd.nl

Nino bezorgt eten op de e-bike: ‘Rij het liefste over de Erasmusbrug’

ma 7 mei 2018, 17:05 Algemeen 5 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze site zelf een bericht voor De Havenloods aanleveren!

Nino Da Cruz Gonçalves (20 jaar) voltooide onlangs zijn mbo-studie Sport & Bewegen en is e-bike koerier bij Thuisbezorgd.nl. Wanneer hij niet op zijn fiets zit, houdt hij van sporten en gezellig een drankje drinken met vrienden op het Stadhuisplein. Da Cruz Gonçalves is geboren en getogen in Rotterdam. Zijn exotische achternaam heeft hij te danken aan zijn Portugese en Kaapverdiaanse afkomst.

Bijna twee jaar geleden was hij op zoek naar een bijbaantje en via een vriend kwam Nino bij Thuisbezorgd.nl terecht. “Ik heb leuke collega’s om mij heen en op de fiets kan ik lekker mijn ding doen. Rotterdammers een glimlach op hun gezicht brengen door snel lekker eten te bezorgen maakt mijn dag”, vertelt Nino enthousiast. Wie denkt dat je als fietskoerier altijd dezelfde route rijdt heeft het mis. Op zijn e-bike racet Nino de hele stad door. “Ik kom echt overal en fiets van Zuid naar West. Het liefste rijd ik over de Erasmusbrug met het uitzicht over de skyline van Rotterdam, dat is echt prachtig! De brug is bijna een kilometer lang, maar op de e-bike doe ik er maar tweeëneenhalve minuut over.”

Tijdens een gemiddelde werkdag fietst Nino maarliefst 20 kilometer, maar de Rotterdammer geeft aan dat hij graag bezig is en van fietsen houdt. “Ik ben blij dat ik op een e-bike bezorg, want het voelt veiliger en mensen in het verkeer zijn een stuk aardiger. Daarnaast ben je met een fiets veel flexibeler en kun je alle straten in, waardoor je erg snel bent,” aldus Nino.

Onlangs heeft de gemeente Rotterdam een subsidie vrijgegeven voor bedrijven die maaltijden per e-bike bezorgen. Met deze subsidie worden bedrijven door de gemeente aangemoedigd om duurzamer vervoer te gebruiken. Nino vindt het belangrijk dat hij op zijn manier een steentje bijdraagt aan de duurzaamheid van de stad. “Ik zie veel scooters rijden in de stad, maar je kunt net zo goed op een e-bike bezorgen. Dat is goedkoper en veel beter voor het milieu,” zegt de 20-jarige Rotterdammer.

In zijn tijd als bezorger heeft hij Thuisbezorgd.nl flink zien groeien. “Er zijn het afgelopen jaar een hoop restaurants bijgekomen.” Ook de variatie van keukens groeit enorm. “Poké bowls zijn bijvoorbeeld in korte tijd erg populair geworden, al blijft Italiaans mijn favoriet.” Behalve dat Nino op zijn werk aan een hoop beweging en frisse lucht komt, zit er nog een ander voordeel aan zijn werk als fietskoerier. “Bij sommige restaurants eet ik weleens een hapje mee. Als ze aan me vragen of ik iets wil eten dan zeg ik natuurlijk geen nee! Dat brengt mij ook in goed contact met het restaurantpersoneel.”

Anders dan de meeste mensen misschien denken, hebben fietskoeriers regelmatig contact met hun collega’s. “In de loods waar ik mijn e-bike oplaad, maak ik altijd een gezellig praatje met de andere bezorgers. Dan hebben we het over hoe druk iedereen in het veld is of delen we bijzondere verhalen van die dag.” Werken als e-bike koerier zou Nino iedereen aanraden: “We worden bij Thuisbezorgd.nl alsmaar groter en werk is er dus volop. Ik begon anderhalf jaar geleden met het bezorgen van tien maaltijden per dag en dat zijn er inmiddels wel meer dan vijfentwintig geworden.”

Nino Da Cruz Gonçalves

Uit de krant