Werk van kunstenaarscollectief KAMP HORST
Werk van kunstenaarscollectief KAMP HORST Foto: art print

Op de fiets langs Rotterdamse galeries en kunstinstellingen

di 8 mei 2018, 15:08 Algemeen 7 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zélf een bericht plaatsen!

Voor de zevende keer presenteert Poetry International in samenwerking met 20 Rotterdamse galeries en kunstinstellingen de Poetry + Art Gallery Tour. Op je (leen)fiets en onder leiding van een gids cruise je kris kras door Rotterdam op zoek naar talige installaties, schilderijen, illustraties, kunstenaarsboeken en taalexperimenten van gerenommeerde kunstenaars en aanstormend talent. Iedere festivaldag kun je kiezen uit een van de vier routes langs minimaal zes exposities. Een gids wijst de weg, festivaldichters en Spoken Word artiesten van 010 Says it all wachten je op met gedichten op maat.

Op 27 mei opent Poetry + Art in Kunsthal Rotterdam met optredens van de festivaldichters Dolores Dorantes en Safiya Sinclair. Galeriehoudster Rianne Groen vraagt de makers van KAMP HORST, wiens werk tijdens Poetry + Art in de Kunsthal te zien is, het hemd van het lijf. Suzanne Wallinga van galerie A Tale of A Tub en Yin Yin Wong van Publication Studio - te zien bij Showroom MAMA - vertellen over hun exposities. Mono-Poly brengt een bewerkte versie van het Wilhelmus.

Tickets voor de opening van Poetry + Art op 27 mei in Kunsthal Rotterdam zijn gratis te reserveren via poetryinternational.nl. Daar vind je ook info over de tours op 30 en 31 mei en 1 en 2 juni.

Poetry of a Nation / the Nation of Poetry
KAMP HORST in Kunsthal Rotterdam

Het Rotterdamse kunstenaarscollectief KAMP HORST staat bekend om zijn intense schilderwerken met stripachtige composities, waarin absurde humor en wringende combinaties van personen, dieren en objecten het eindresultaat dicteren. Voor de muurschildering in de Kunsthal sluit KAMP HORST aan op het festivalthema Poetry of a Nation / the Nation of Poetry. In een tijd waarin er nadruk ligt op wat een volk, een natie uniek en eigen maakt, koesteren velen het nationalisme als noodzakelijk voor het behoud van de identiteit. Anderen zien hier juist een keurslijf in en een sentiment dat de samenleving verdeelt. Binnen dit thema creëert KAMP HORST een wereld die raakvlakken heeft met de werkelijkheid, maar door middel van inside jokes en absurditeit resulteert in een compleet onverwacht en prikkelend beeld.

Uit de krant