Foto: Jonathan Bachman/Reuters
Foto: Jonathan Bachman/Reuters

De mooiste foto's van de wereld op World Press Photo Rotterdam

Rotterdam - S.S.R.-Rotterdam organiseert van 20 januari tot en met 9 februari de World Press Photo in de Laurenskerk. De studentenvereniging organiseert deze tentoonstelling als gift aan de stad ter viering van haar 100-jarig bestaan. Leden van de studentenvereniging zijn al ruim een jaar bezig om het evenement voor te bereiden. Op 20 januari is de tentoonstelling vanaf 11.00 uur te bezichtigen. De officiële opening vindt diezelfde dag om 15.30 uur plaats en is voor iedereen toegankelijk.

De World Press Photo is een jaarlijkse fotowedstrijd onder professionele fotojournalisten en documentaire fotografen. Ruim 5000 fotografen uit 125 landen namen deel aan de fotowedstrijd met in totaal 80.408 foto’s. De foto’s worden in acht categorieën beoordeeld: hedendaagse kwesties, sport, natuur, lange termijn projecten, mensen, dagelijks leven, algemeen nieuws en hard nieuws. De winnaars komen uit alle hoeken van de wereld zoals Australië, Canada en Iran.

De winnende foto’s worden tentoongesteld in 100 steden, verspreid over 45 landen, en worden door meer dan 4 miljoen bezoekers wereldwijd bezocht.

Meer berichten
Shopbox