Afbeelding

Feestelijke opening Rolf Route door CvdK Jaap Smit

Algemeen 86 keer gelezen

Albrandswaard - Jaap Smit, Commissaris van de Koning van de provincie Zuid-Holland, zal op feestelijke wijze met een ludieke handeling op zaterdag 2 juni de Rolf Route in Albrandswaard openen. Het startsein voor de Rolf Route belooft volgens ingewijden een hele bijzondere gebeurtenis te worden.

De festiviteiten rondom de opening zullen plaatsvinden vanaf 10.30 uur (inloop), daarna volgen een paar korte toespraken, een optreden van de crew van de musical Rolf, die een tweetal liedjes uit de musical zal laten horen en rond 11.30 uur zal de CvdK Jaap Smit de route openstellen en starten. De locatie waar dit alles zal plaatsvinden is Tasman Rhoon Restaurant aan de Albrandswaardsedijk 160 in Poortugaal.

In samenwerking met de gemeente Albrandswaard heeft de Stichting Rolf een route uitgezet langs historische plekken in de Albrandswaard. Langs de route, die zowel voor fietsers als wandelaars zeer geschikt is, zijn infoborden geplaatst met verhalen over de geschiedenis van de plek waar je fietst of wandelt. Met de smartphone is het mogelijk om door middel van een QR-code contact te leggen met de website van Rolf. Je krijgt dan extra informatie en archeologisch beeldmateriaal te zien. Stichting Rolf werkt aan een spel dat voor volwassenen en kinderen leuk is om te doen tijdens deze wandel/fiets route.

Het bestuur van de Stichting is drukdoende om straks, in de zomer van 2019, de opvoering van de musical ‘Rolf en de strijd om het graafschap Holland’ mogelijk te maken. In 2018 verschijnen drie boeken voor de oudere jeugd of jonge volwassenen over de avonturen van Rolf. In deze Rolf-verhalen zwerft Rolf door Over Maze en de Riederwaert. Dat is het gebied van Ridderkerk (Riede) tot aan Pernesse en de Oude Vliet (Hoogvliet) aan de Merwede. Hij wordt verliefd op Johanna, de dochter van een boer uit Carnisse! In deze drie boeken wordt met QR-code regelmatig verwezen naar de archeologische vondsten waar het verhaal op is gebaseerd. Ook wordt gewerkt aan drie prentenboeken voor de allerkleinsten over de belevenissen van Rolf op de voorburcht in Portegael.

CD Fotoboek

Om de historie van de diverse woongebieden uit het stof van de vergetelheid te halen wordt er gewerkt aan een CD-fotoboek. Hierin staan gedichten/liedjes over Hoogvliet, Pernis, Barendrecht, Ridderkerk, Portland, Poortugaal en Rhoon omgeven door foto’s uit het heden en verleden. Tevens worden er liedjes aan toegevoegd uit de eerste en tweede musical.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant