Demi Ronda van Alexandria '66 (lopers 2) met Kylian Oelrich. Ze gaat op het NK net als clubgenoot Ivo Brouwer (rolstoel 5) voor het podium.
Demi Ronda van Alexandria '66 (lopers 2) met Kylian Oelrich. Ze gaat op het NK net als clubgenoot Ivo Brouwer (rolstoel 5) voor het podium.

NK Paratafeltennis in Topsportcentrum Rotterdam

Algemeen 115 keer gelezen

Rotterdam - Het NK Paratafeltennis op zaterdag 2 juni is - na vijf pararanglijsttoernooien door het hele land - de afsluiting van het seizoen. TTV Alexandria ‘66 heeft het titeltoernooi voor de tweede keer georganiseerd, in samenwerking met onder andere de NTTB.

Ruim honderd deelnemers, onder wie leden van de Nederlandse selectie, spelen in Topsportcentrum Rotterdam in verschillende klassen: rolstoelers, lopers en schuiftafeltennis. De rolstoelers en lopers spelen in de klassen 1 tot en met 6 en er is één poule voor het eerste NK schuiftafeltennis.

“Het toernooi is voor tafeltennissers met een lichamelijke of verstandelijke beperking”, vertelt Saskia Meijer, voorzitter en trainer van Alexandria. “Iedereen speelt op zijn of haar eigen niveau en kan kampioen worden in de eigen klasse en voldoende punten behalen om te promoveren naar een hogere klasse.”

Oud-international Jolanda Paardekam reikt de prijzen uit. Bezoekers krijgen op het NK de kans zelf een balletje te slaan bij diverse spelvormen en schuiftafeltennis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant