Afbeelding

Drummer Jessie (14) maakt feestje van beladen doorkomst Roparun

vr 11 mei 2018, 09:36 Algemeen 0 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze site zelf een bericht voor De Havenloods aanleveren!

Iedereen uit Rotterdam kent de Roparun, tenminste, iedereen zou het moeten kennen. De Roparun is een estafetteloop vanuit Parijs (of Hamburg) naar Rotterdam die begint op zaterdag 19 mei a.s. en de finish op 2e Pinksterdag maandag 21 mei aan de Binnenrotte. Normaal is de finish op de Coolsingel maar vanwege de verbouwing is de Binnenrotte nu het middelpunt van de Roparun.

Met deze estafetteloop wordt geld opgehaald voor mensen met kanker.

Een beladen en belangrijke ‘doorkomst’ van de Roparun is bij het Daniël den Hoed Kliniek aan de Groene Hilledijk in Rotterdam Zuid. De teams die langskomen hebben bijna allemaal wel iemand verloren of heeft daar nog iemand liggen die vecht tegen deze verschrikkelijke ziekte. Bij bijna alle teams zie je wel een traantje verschijnen bij deze doorkomst, alles komt daar samen en dat voel je ook als toeschouwer.

Maar na ieder traantje hoort ook een feestje. En voor dat feestje zorgt de 14 jarige Rotterdamse Jessie Riethoff. Al 7 jaar staat ze bij het Familiehuis en drumt ze voor de teams. Ze begon met één drum, gewoon een beetje de boel opzwepen. Maar die ene drum is behoorlijk uitgebreid. Nu zit ze op een podium, achter haar drumstel en een complete geluidsinstallatie. De teams vragen nu ieder jaar een verzoeknummer aan die voor hen veel betekenis heeft en dat varieert van “You never walk alone” tot “Leef” van André Hazes.

Deze teams hebben net de tranen gehad en bouwen dan voor de laatste keer tot de finish een feestje samen met Jessie.

En dat Jessie zeer betrokken is bij de Roparun merk je direct. Ze wordt vaak gevraagd door verschillende teams om bij de bijeenkomsten en feestavonden van de teams te komen drummen. Ze heeft het met haar 14 jaar behoorlijk druk er mee.

En buiten dat ze dat al jaren gratis doet voor de teams doet Jessie nog meer. Ze haalt met haar optredens geld op voor het Familiehuis Daniël den Hoed. Eerst met een bakje voor haar drumstel maar nu met een echte doneersite. Jessie is echt een (onofficiële) ambassadeur voor het Familiehuis.

Wilt u Jessie, de Roparun of het Familiehuis ondersteunen? Kom dan op 2e Pinksterdag ook een feestje bouwen op de Groene Hilledijk. Het is echt een ongelooflijk gezellige, warme en beladen dag. Een dag die je als echte Rotterdammer niet mag missen.

www.drummerjessie.nl

www.roparun.nl

www.familiehuis.nl

Uit de krant