Afbeelding

Operadagen Rotterdam met Canticum Canticorum in de Grote Kerk in Overschie

zo 13 mei 2018, 10:42 Algemeen 0 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze site zelf een bericht voor De Havenloods aanleveren!

Van 18 tot en met 27 mei 2018 is de dertiende editie van Operadagen Rotterdam: hét festival voor opera en muziektheater anno nu met eigentijdse, vernieuwende en grensverleggende producties van de (inter)nationale top en jonge, avontuurlijke makers. Operadagen Rotterdam gebruikt alle hoeken en gaten van de stad als decor en brengt opera en muziektheater op spannende binnen- en buitenlocaties; op daken, in woonkamers, in kerken en het rauwe Merwe-Vierhavensgebied (M4H). Ook strijkt het festival neer in oude jeneverloodsen in Schiedam.

In de Grote Kerk Overschie brengen ChampdAction en Collegium Vocale Gent (BE) op 24 mei het hooglied in Canticum Canticorum. Hartstochtelijk, tegendraads en vol sensualiteit: het oudtestamentische Hooglied behoort tot de mooiste en meest raadselachtige liefdesliederen ooit. Door de eeuwen heen hebben talloze autoriteiten geprobeerd dit boek te duiden en te claimen. Tevergeefs. ChampdAction en Collegium Vocale Gent verkennen het Hooglied als een protestlied tegen maatschappelijke beknotting en opgetrokken muren. Het is een onontkoombaar liefdesrelaas in al zijn rebelse registers. Canticum Canticorum is een live-installatie waarin de toeschouwer zich laat meevoeren door de gangpaden van een majestueuze kerk, omgeven door videoprojecties, hedendaagse klankbouwwerken en sublieme oude polyfonie.

Canticum Canticorum: het Hooglied, een Protestsong
Donderdag 24 mei, Grote Kerk Overschie, 22:00 uur
Kaarten online verkrijgbaar via www.operadagenrotterdam.nl

Uit de krant