De Achterblijvers - Domestica Rotterdam speelt in de Laurenskerk
De Achterblijvers - Domestica Rotterdam speelt in de Laurenskerk Foto: Hélène van Domburg

Opera in de Laurenskerk over de helden die thuis achterblijven

vr 11 mei 2018, 16:41 Algemeen 0 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze site zelf een bericht voor De Havenloods aanleveren!

Op woensdag 23 mei om 20.30 uur in de Laurenskerk presenteert muziekensemble Domestica Rotterdam tijdens muziektheaterfestival Operadagen Rotterdam De Achterblijvers. Een mini-opera met vertelling over de heldenmoed van mensen die achterblijven in tijden van oorlog.

Een man vertrekt van huis, laat zijn vrouw en kind achter om te vechten in de oorlog. Dit thema vinden we terug in de mythologie, de wereldliteratuur en in diverse opera’s. Of en hoe hij terugkeert is onzeker, maar ook hoe zij haar leven verder moet leven is ongewis. Het zijn niet altijd degenen op het slagveld die de held zijn, soms zijn het juist de achterblijvers die heldenmoed nodig hebben. Hun stem is minder vaak bezongen. Wat zijn hun stemmen eigenlijk? Domestica Rotterdam vertelt met mezzosopraan Marjolein Niels en bariton Henk Neven het verhaal van de achterblijvers met muziek van Händel, Purcell en Monteverdi, ondersteund door tekstfragmenten uit alle tijden en plaatsen.

Meer informatie en kaartverkoop domesticarotterdam.nl en operadagenrotterdam.nl

Uit de krant