Agge Nebbisj Klezmerbanf
Agge Nebbisj Klezmerbanf Foto: Peter Berkenpas

Agge Nebbisj klezmerband speelt: De koffer

Algemeen 95 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Wil je ook iets insturen? Dat kan via www.dehavenloods.nl!

Zaterdag 9 juni is het zover! Klezmerband Agge Nebbisj speelt haar nieuwe programma De Koffer in Theater ‘t Kapelletje.

In het programma ‘De Koffer’ zwerft Agge Nebbisj langs de route die de Joodse muziek door de eeuwen heen heeft afgelegd. Al in de middeleeuwen ontstonden uit de vermenging van Joodse, Moorse en Spaanse volksmuziek de Sefardische liederen en later de Ladino-muziek. Van daar uit waaierden de melodieën uit naar Midden- en Oost Europa en naar de Balkan. Met de vlucht van honderdduizenden Joden naar Noord- en Zuid Amerika staken ook hun melodieën de oceaan over en werden ritmes en instrumenten uit andere culturen toegevoegd waardoor nieuwe kleuren en sferen ontstonden.

In dit programma klinkt klezmermuziek als metafoor voor op de vlucht zijn, maar ook als middel om elkaars culturen te begrijpen, om op te dansen en bij te huilen.

Klezmerband Agge Nebbisj heeft inmiddels een breed en afwisselend repertoire opgebouwd waarin zang, viool en klarinet centraal staan. Aangevuld met accordeon, gitaar, bas en percussie kunnen zij verschillende klezmer stijlen spelen. Sinds januari 2017 speelt Agge Nebbisj met een deels nieuwe bezetting, maar nog steeds met dezelfde passie.

9 juni Theater ‘t Kapelletje, Van der Sluysstraat 176 Rotterdam. Aanvang 20.15 Reserveren kan via www.hoenu.nl. zoek daar de datum 9 juni op en het programma De Koffer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant