Putten op de green in de baan
Putten op de green in de baan Foto: Bart Kooimans

Golfen voor de jeugd op Golf Summer School 2018

Algemeen 29 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Wil je ook iets insturen? Dat kan via www.dehavenloods.nl!

Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli 2018, organiseert Golfclub Capelle al weer de 12e Golf Summer School voor kinderen van 6-16 jaar. Kinderen kunnen hier op een leuke en actieve manier kennis maken met de golfsport.

Tijdens de Summer School worden diverse technieken aangeleerd: full swing, chippen, putten. Dit gebeurt volgens de NGF lesmethode ‘Spelenderwijs Leren’, die ook wordt gebruikt voor de golflessen op onze club. Tussen de lessen door zijn er allerlei golfspelletjes en wedstrijdjes. Uiteraard wordt er ook aandacht besteed aan theorie en etiquette. We gaan, als de baanbezetting dit toelaat, ook de baan in voor baanles. Op vrijdag sluiten we af met een ‘Grote Wedstrijd’ op de driving range, de chipping green en putting green. En natuurlijk is er een diploma uitreiking.

Voor de goede orde: het doel van de Summer School is om kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met de golfsport. Het is daarom niet mogelijk Baanpermissie (BP) of NGF Clubhandicapbewijs te halen. Dat is uiteraard wel mogelijk door, in vervolg op de Summer School, deel te nemen aan de kennismakingslessen. Afhankelijk van vaardigheid kan dan spoedig BP verkregen worden. We lichten graag de mogelijkheden hiervoor, toe.

De organisatie van de Summer School is in handen van de Jeugdcommissie van Golfclub Capelle. De Summer School start om 08:45 uur en eindigt om 13:00 uur. Golfclub Capelle is in 2009 als één van de eerste golfclubs in Nederland ‘Commited to Jeugd’ gecertificeerd door de NGF.

Bezoek onze website voor aanvullende informatie en het inschrijfformulier: https://www.golfclubcapelle.nl/jeugd/summer-school/.

Bellen of mailen kan natuurlijk ook: 010 442 2337 of jeugdcommissie@golfclubcapelle.nl

Running target voor zachte ballen!
Ballen verzamelen op de putting green
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant