De winnaars van Rotterdam Schrijft met burgemeester Aboutaleb v.l.n.r. Edith Smit, Marieke Schouten, Ed Ridderbeekx, Vivian van Leeuwen, burgemeester Ahmed Aboutaleb, Daniëlle Dob en Felice de Man.
De winnaars van Rotterdam Schrijft met burgemeester Aboutaleb v.l.n.r. Edith Smit, Marieke Schouten, Ed Ridderbeekx, Vivian van Leeuwen, burgemeester Ahmed Aboutaleb, Daniëlle Dob en Felice de Man.

Bundel Rotterdamse verhalen aan burgemeester Aboutaleb overhandigd

Algemeen 246 keer gelezen

Rotterdam - De winnaars van de verhalenwedstrijd ‘#RotterdamSchrijft’ overhandigden burgemeester Aboutaleb vandaag de bundel met 55 verhalen van winnaars, finalisten en ambassadeurs.


Zo’n 275 verhalen over Rotterdam werden ingezonden voor de schrijfwedstrijd #RotterdamSchrijft, georganiseerd door de Bibliotheek Rotterdam, het gratis lees- en schrijfplatform Sweek, en boekhandel Donner. De zes winnaars werden eind april tijdens de feestelijke uitreiking bekend gemaakt, en samen met het team van RotterdamSchrijft overhandigden ze vandaag de bundel Rotterdamse verhalen persoonlijk aan burgemeester Aboutaleb, die één van de ambassadeurs van de wedstrijd is.
Ed Ridderbeekx won met ‘De Passagier’ de prijs voor het beste verhaal van Rotterdam. Overige prijswinnaars zijn: Daniëlle Dob (populairste verhaal), Marieke Schouten (beste non-fictie), Edith Smit (beste fictie), Vivian van Leeuwen (beste gedicht) en Felice de Man (beste verhaal tot 18 jaar). 
Allen vertelden ze burgemeester Aboutaleb over hun werk. De winnaar van de wedstrijd, Ed Ridderbeekx, haalde zijn inspiratie uit zijn eigen reis op een schip van Rotterdam naar Portugal. Marieke Schouten tekende het verhaal van haar 100-jarige oudtante Nel Luttjehuizen over de vreselijke hongerwinter op. Felice de Man werd geïnspireerd door de verhalen van haar opa, Cor de Back, en schreef het verhaal ‘Het Bombardement 1940’.

‘Het Rotterdam Schrijft boek’
De verhalen van de winnaars, finalisten en ambassadeurs zijn opgenomen in ‘het Rotterdam Schrijft boek’. Het boek bevat verhalen over het oorlogsverleden, de haven, voetbal, immigratie en verhuizen uit andere steden. Over de strijd met 020, de ‘Reus’ van Rotterdam en alledaagse belevenissen in Rotterdam. Aan bod komen onder andere de Erasmusbrug, de Hef, de West-Kruiskade, het Noordereiland en Heijplaat. Het boek (isbn 9789463678407, 271p, 17,50 euro) is te koop bij Donner en de webshop van Sweek en te leen bij de Bibliotheek Rotterdam. Van iedere auteur is ook de biografie opgenomen met daarbij hun favoriete Rotterdamse woorden. Sabine van der Plas, medeoprichter Sweek: ‘Het boek is een prachtige verzameling verhalen, een musthave voor iedere Rotterdammer. Daarom is het niet verrassend dat de bundel al in de fictie top 10 terecht kwam bij Donner!’ De opbrengst van ‘het Rotterdam Schrijft boek’ zal gaan naar initiatieven die de laaggeletterdheid in Rotterdam verminderen.
Meer info via www.sweek.com 
 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant