Theo van Oosterhoud samen met wethouder Adriaan Visser
Theo van Oosterhoud samen met wethouder Adriaan Visser Foto: Rick Timmer

Erasmusspeld voor Theo van Oosterhout: ‘85 jaar jong en zó fief en actief´

Algemeen 63 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Wil je ook iets insturen? Dat kan via www.dehavenloods.nl!

Op het vijfde landelijke G-voetbaltoernooi bij voetbalvereniging TransvaliaZW ontving trainer en vrijwilliger Theo van Oosterhout zaterdagmiddag uit handen van wethouder van Sport, Adriaan Visser, de Erasmusspeld.

Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die zich vrijwilig en langdurig op sociaal, cultureel, sportief en of economisch gebied hebben ingezet voor de samenleving. Theo van Oosterhout kreeg de gemeentelijke onderscheiding vlak voor de start van het landelijk G-toernooi.

Van Oosterhout voetbalde niet alleen bij rvv TransvaliaZW, maar was ook jarenlang voorzitter, trainer van jeugdelftallen, oprichter van reisvereniging en club van 100, scheidsrechter en terreinmedewerker. En vier jaar geleden werd hij op zijn 81e nog trainer van het G-team.

Wethouder Visser noemde van Oosterhout de toegewijde vrijwilliger op wie je altijd een beroep kunt doen. “Vijfentachtig jaar jong en dan nog zo fief en actief. Ik hoop dat u een voorbeeld bent voor andere clubleden, en dat als ooit echt een stapje terug moet doen, er een andere Theo klaar staat” alsdus wethouder Visser.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant