Opera Hans en Grietje in Grote Kerk Overschie (gratis!)

Algemeen 82 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Wil je ook iets insturen? Dat kan via www.dehavenloods.nl!

Op zondag 1 juli vindt er in de Grote Kerk een uitvoering plaats van de opera Hänsel und Gretel. Deze opera is gratis toegankelijk en wordt aangeboden door de cultuurcommissie Rotterdam, gebiedscommissie Overschie en Stichting Grote Kerk Overschie. De uitvoering is tot stand gekomen samen met de Stichting Opera aan de Schie.

De opera Hänsel und Gretel is gecomponeerd door Engelbert Humperdinck (1854–1921) naar het bekende sprookje van de gebroeders Grimm. Het is een bekend verhaal over goed en kwaad.

Hänsel en Gretel zijn alleen thuis en moeten klusjes doen. Grietje moet kousen stoppen en de was opvouwen, Hansje moet bezems binden. Ze hebben er eigenlijk geen zin in en maken er een rommeltje van. Dan komt moeder thuis en die is boos; zo boos dat ze in haar woede de kinderen het bos in stuurt. Tot overmaat van ramp komt vader dronken thuis, gelukkig heeft hij ook een zak met eten bij zich, maar ja, de kinderen zijn weg!

Hans en Grietje zijn intussen de weg kwijt in het bos en moe geworden, ze zijn er bij gaan zitten en worden verrast door het Zandmannetje dat ze in slaap zingt, maar niet voordat ze het beeldschone Avondgebed hebben gezongen. Na de nacht worden ze door het Dauwmannetje weer wakker gemaakt en die weet een huisje in het bos waar ze misschien wel wat te eten kunnen vinden. Het huisje is helemaal van snoep!

Maar er woont een hele enge heks die kindertjes vetmest en dan opeet. Ze pakt Hans en Grietje en wil Hans meteen vetmesten, maar door een goeie truc weten de kinderen de Heks in haar eigen oven te duwen! Dan komen alle andere kinderen, die speculaaspoppen zijn geworden, tevoorschijn en gaan weer leven! Na een lange zoektocht zijn vader en moeder ook bij het huisje aangekomen en komt alles weer goed.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant