Archikidz Rotterdam 2017
Archikidz Rotterdam 2017 Foto: Ronald Tilleman

Sosha Duysker (Het Klokhuis) bij Archikidz Rotterdam!

Algemeen 93 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Wil je ook iets insturen? Dat kan via www.dehavenloods.nl!

Op zaterdag 26 mei is Sosha Duysker bij Archikidz Rotterdam! Zij praat het architectuurevenement die dag aan elkaar. Sosha is onder meer bekend als presentatrice van Het Klokhuis en deed mee in de spannende jeugdserie Zappmissie. Er zijn bij Archikidz Rotterdam ook bekende architecten aanwezig als jury die kijkt wie de leukste, mooiste of gekste maquette heeft gemaakt.

Gratis architectuur workshop
Elk jaar organiseert Archikidz Rotterdam een groot architectuurevenement voor meer dan 300 kinderen van zeven tot en met twaalf jaar. Dit jaar vindt het evenement plaats in het Scheepvaart en Transport College (STC) en gaan de kinderen aan de slag met het thema ‘de geheime kamer’. Er zijn al meer dan 230 kinderen ingeschreven voor dit gratis evenement. Inschrijven kan nog op https://www.archikidzrotterdam.com.

Bekende juryleden
Naast zo’n 45 professionele architecten die de kinderen begeleiden is er een jury aanwezig. Aan het einde van de middag worden de bouwwerken gepresenteerd en zien alle ouders en kinderen het resultaat. De jury kiest hieruit de mooiste, leukste of gekste creaties. Dit jaar bestaat de jury uit: Emilie Koch van MVRDV, Mischa Andjelic van IMd Raadgevende Ingenieurs, Marieke van Schaaijk van Fokkema en Partners en Tjerk van Wetering van BNA Kring Rijnmond.

Over Archikidz Rotterdam
Stichting Archikidz Rotterdam laat kinderen op een speelse manier kennismaken met hun gebouwde omgeving. Elk jaar organiseert Archikidz Rotterdam een groots architectuurevenement op een bijzondere locatie. Om zoveel mogelijk kinderen te bereiken is het evenement gratis. De organisatie draait volledig op sponsoring en vrijwilligers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant