Negen lofts op Pieter de Hoochweg maken Coolhaven nog cooler


Een impressie van Coolhaven, met op de achtergrond het nieuwe familiehuis van Daniel den Hoed.
Een impressie van Coolhaven, met op de achtergrond het nieuwe familiehuis van Daniel den Hoed. ( )

Negen lofts op Pieter de Hoochweg maken Coolhaven nog cooler

Rotterdam - Met de komst van een negental lofts binnen het nieuwe transformatieproject Pieter de Hooch van ontwikkelaar WoonGold krijgt de Coolhaven weer een nieuwe impuls.

Door Gerrit van Loon
Het Rotterdamse WoonGold renoveert woningen die niet meer passen in de voorraad van woningcorporaties. Versnipperd bezit wordt omgeturnd in goed te verkopen appartementen. Begin dit jaar startte het transformatieproject in Rotterdam West, gelegen tussen de Coolhaven en het Loydkwartier. In project Pieter de Hooch worden negen lofts gerealiseerd met een oppervlakte van 100 tot 200 m2. De woningen worden naar wens deels casco of turnkey opgeleverd.
Het gebied rond de Coolhaven is volop in ontwikkeling. Tussen 2016 en 2025 staan de meest mooie woningprojecten op stapel. Letterlijk, want er wordt voornamelijk de lucht in gebouwd. Er is zelfs een waar masterplan. Dat is ontwikkeld door CULD (Compex Urban Landscape Design). Grote plannen voor nieuwbouw met maximaal 520 woningen, hoger onderwijs en het nieuwe Familiehuis Daniel den Hoed. De verkoop van Little Coolhaven, binnen het nieuwe wijkje Little C, startte een dikke maand terug met de verkoop van de eerste 31 lofts in drie gebouwen.
De herontwikkeling van Coolhaven is in totaal ongeveer 100.000 m2 groot. De G.J. de Jongweg krijgt veel groen en het nieuwe familiehuis. Over de 's Gravendijkwal komt een loopbrug naar het ziekenhuis. Op de andere verkeersader de stad in, de Pieter de Hoogchweg, komen nu dus ook de eerste ontwikkelingen. 
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden