De spelers staan klaar voor de huldiging Foto: John Groeneweg

Feestdag R.V.&A.V. Sparta opgeluisterd met kwalificatie play-off’s

Algemeen 67 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Wil je ook iets insturen? Dat kan via www.dehavenloods.nl!

R.V.&A.V. Sparta heeft de wedstrijd tegen CWO met 3-1 gewonnen. Een paar kilometer verderop versloeg SVS tegenstander Zuidland waardoor Sparta de tweede periodetitel overnam van de afdelingskampioen BVCB.

Voor R.V.&A.V. Sparta is de deelname aan de play-off’s voor promotie naar de Eerste Klasse de extra grote kers op het seizoen. Als promovendus is de formatie van hoofdtrainer Robert Verbeek direct in het eerste seizoen als vierde geëindigd in de eindstand.

Dit ondanks een hele reeks aan langdurige blessures die met name na de winterstop veel onnodig puntverlies hebben opgeleverd. Zo kon het in diverse malen gebeuren dat de technische staf zeven, acht spelers van de normaal ideale elf niet tot de beschikking had.

Tegen CWO was het aantal afwezigen beperkter en zagen de ruim 350 supporters een interessante wedstrijd in de warme voorjaarszon. De gasten waren niet van plan de punten cadeau te doen maar zij zagen zich door individuele kwaliteiten geklopt.

Jordi de Zwart maakte kort voor het half uur de 1-0 uit een mooie voorzet van Danny van links. Tien minuten later stond het 2-0 door een kopbal van Robin Verhorst die een voorzet van rechts van Kevin Jumelet goed taxeerde.

Vlak voor rust maakte Robin zijn tweede uit een rebound na een door de doelman van CWO geblokte poging van afstand van Jordi. Robin werd hier echter buitenspel gegeven wat statistisch het twaalfde afgekeurde R.V.&A.V. Sparta doelpunt in zesentwintig competitiewedstrijden betekende.

Een paar minuten na de rust werd het toch 3-0. Topscorer Jordi de Zwart schoot een vrije trap via de muur langs de grabbelende handen van de Vlaardingse doelman. De 3-1 van CWO was daarna alleen van belang voor onze statistieken.

Na de bevestiging van de eindstanden op de andere velden konden de spelers en de staf een klein feestje gaan vieren. Het ticket voor deelname aan de play-off’s voor promotie was en is definitief binnen.

Voor R.V.&A.V. Sparta betekent dit op korte termijn een uitwedstrijd tegen VV Nieuwenhoorn die gespeeld zal worden op zaterdag 2 juni om 14.30 uur. Het gaat daar om een wedstrijd waarin een beslissing moet vallen. Slechts de winnaars van wedstrijden in de eerste ronde gaan door naar de volgende ronde.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen CWO: Massimo van Ewijk, Clint van Stee, Jelano Tavares, Nick van Katwijk, Danny Abbing (57e Job van der Werff), Jim van Oeveren, Kevin Jumelet, Danny Langstraat, Robin Verhorst, Jordi de Zwart, Allon Coomans.