Paratriatleet Maurits Morsink vindt Rotterdam dé sportstad van Nederland. Lees meer over hem in een uitgebreid interview op de website van Rotterdam Topsport. (Foto: Ferdy Collewijn)
Paratriatleet Maurits Morsink vindt Rotterdam dé sportstad van Nederland. Lees meer over hem in een uitgebreid interview op de website van Rotterdam Topsport. (Foto: Ferdy Collewijn)

Paratriatleet Maurits Morsink heeft een flinke boost gekregen

Algemeen 83 keer gelezen

Rotterdam - Winst van de wereldbekerwedstrijd begin deze maand in Zuid-Spanje was voor paratriatleet Maurits Morsink zijn beste sportprestatie tot dan toe. “Ik was sneller dan ooit tevoren, heb iedereen ingehaald. Vijfhonderd meter voor de finish kon ik al voluit genieten. Het bewijst dat ik enorm gegroeid ben in deze sport.”

De nu 27-jarige Rotterdammer kreeg ook een boost door de A-status van het NOC*NSF, waardoor hij volledige begeleiding krijgt vanuit de Nederlandse Triathlon Bond. “Ik kan me nu volledig concentreren op mijn sport. Mijn doel is goud op de Spelen van 2020 in Tokio. Ik heb het gevoel dat ik mijn lichaam nog zoveel kan verbeteren dat een medaille haalbaar is.”

Met een krachttrainer heeft Maurits de afgelopen tijd vooral hard gewerkt aan een nieuwe zwemtechniek, waarbij hij zijn rechterarm niet meer stilhoudt maar ook overhaalt. Door Hemiplegie heeft hij aan de rechterzijde van het lichaam minder spierkracht. Als 6-jarige begon hij met hockey met een aangepaste stick en in zijn studententijd trotseerde hij een lange reeks blessures bij het rugby. “Ik heb er nooit over nagedacht om een parasport te gaan doen, totdat ik op een talentendag werd gescout en met een parawielergroep ben gaan trainen. Dat was het jaar voor de Spelen in Rio. Maar er waren nauwelijks wedstrijden en toen ik een oproep las van de Triathlon Bond wist ik het: ik houd van heel veel sporten en met de triathlon kan ik er drie tegelijk doen.”

Het NK in Rotterdam wordt een mooie test en een echte thuiswedstrijd, weet Maurits nu al. “Mijn ouders staan langs het parcours en vrienden van de rugbyclub zijn er als vrijwilliger. Ik ken het rondje ook goed: ik train er bijna dagelijks op de fiets.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant