broodnodig broodbakken
broodnodig broodbakken Foto: Fleur Beerthuis

Steeds meer broodbakken in Rotterdam, nu ook tien in Charlois

Algemeen 191 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Wil je ook iets insturen? Dat kan via www.dehavenloods.nl!

BroodNodig werkt op een innovatieve manier aan een stad zonder broodverspilling. Vanaf juni wordt er ook in Charlois oud brood ingezameld en omgezet in biogas! Dit is na Feijenoord, Delfshaven, Noord, Kralingen-Crooswijk en Hillegersberg-Schiebroek al het zesde gebied in Rotterdam waar BroodNodig in samenwerking met de gemeente en GroenCollect oud brood inzamelt.

Stichting BroodNodig zamelt al op ruim 65 locaties in Rotterdam oud brood in. Rotterdammers kunnen oud brood dat niet eetbaar meer is in de speciale broodbakken achterlaten zodat het wordt hergebruikt. Het aantal inzamelplekken wordt nu verder uitgebreid. Op zaterdagmiddag 2 juni wordt in Café het Paviljoentje tussen 12:00 en 14:30 op feestelijke wijze het startschot gegeven aan de inzameling van oud brood bij de nieuwste locaties in Charlois.

Een bijzonder moment waarbij pers, buurtbewoners en geïnteresseerden uitgenodigd zijn.

Wereldwijd gooien we ? van ons voedsel weg als afval, waaronder heel veel brood. Alleen al in Nederland gooien we per dag 435.000 broden weg! Dat is zonde, want dat is onnodige verspilling en daarnaast komen er veel problemen kijken bij het weggooien van brood. Die gevolgen zijn goed merkbaar in steden zoals Rotterdam. Brood op straat zorgt voor zieke vogels en eenden en broodafval is ook één van de belangrijkste oorzaken voor ongedierte in de stad, zoals ratten.

Op de website www.broodnodig.co zijn alle locaties van de broodbakken te vinden en kun je je aanmelden als inzamel locatie.

De afgelopen weken heeft BroodNodig campagne gevoerd in Charlois. Samen met buurtbewoners en professionals is gekeken naar probleemgebieden en oplossingen. Er zijn om te beginnen een tiental nieuwe inzamellocaties geworven:

Kerk van de Nazarener                         Carnissesingel 240                 Carnisse

HvdW Carnisse                                         Texelsestraat 18 Carnisse

KIBOE de Heij                                         Oostbroekweg 15 Heijplaat

Hvdw De Nachtegaal                         Mezenhof 1                         Oud-Charlois

Cafe’ Pavilioentje                 Wolphaertsbocht 80         Oud-Charlois

KSH Pendrecht                                         Plein 1953 191                        Pendrecht

Sint Janshaven Flatcomplex                 Sint-Janshaven                        Sint-Janshaven

Kinderopvang Happy                         Polslandstraat 143A         Tarwewijk

Cultuur Werkplaats Tarwewijk                 Cillershoekstraat 1 Tarwewijk

BSV Bodelo                                         Boekenstein 6                         Zuidwijk

Onze logistieke partner GroenCollect rijdt vanaf juni óók in Charlois eens per week langs alle BroodNodige inzamelpunten in Rotterdam in elektrische wagens, bestuurd door chauffeurs die reïntegreren op de arbeidsmarkt. Al het ingezamelde brood wordt vervolgens omgezet in biogas. Zo wordt er van het Rotterdamse broodafval duurzame energie gemaakt, Kortom, oud brood - groene energie!

https://www.facebook.com/broodnodig010

www.broodnodig.co

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant