Afbeelding
Foto: onbekend

Roffa Mon Amour presenteert eerste Summer Film School in Nederland

Algemeen 65 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Wil je ook iets insturen? Dat kan via www.dehavenloods.nl!

Van 18 t/m 22 juli 2018 organiseert het Rotterdamse filmfestival Roffa Mon Amour (RMA) de eerste editie van Summer Film School in Nederland: een vijfdaags, intensief programma van colleges en filmvertoningen in samenwerking met CINEA, de Vlaamse dienst voor filmcultuur.
In het Drijvend Paviloen en LantarenVenster op de Rotterdamse Kop van Zuid pakt Summer Film School uit met tien lezingen en een vijftiental films rondom het oeuvre van de invloedrijke regisseur Brian De Palma en kunst- en cultheld Alain Resnais.

Brian De Palma
Brian De Palma maakte furore met kaskrakers als MISSION: IMPOSSIBLE (1996), SCARFACE (1983) en de verfilming van Stephen Kings bestseller CARRIE (1976). In 2018 is het vijftig jaar geleden dat De Palmas eerste film MURDER A LA MOD (1968) in de theaters verscheen en komt zijn 30ste lange speelfilm DOMINO uit. In vijf colleges tijdens Summer Film School ontdek je de verschillende fases en tendensen in zijn lange carrière.

Alain Resnais
Alain Resnais(1922-2014) ken je van HIROSHIMA MON AMOUR (1959), de film waardoor de oprichters van RMA zich lieten inspireren bij het kiezen van hun naam. Resnais behoorde tot de intellectuele kunstenaarsgroep ‘Rive Gauche’ van de jaren vijftig en zestig en werd vaak in één naam genoemd met cineasten Chris Marker – tevens een vriend en collaborateur - en Agnès Varda. De serie colleges is een ode aan het prachtige, gevoelige werk van Resnais.

ROFFA MON AMOUR (RMA) staat voor geëngageerde en gewaagde cinema: kunstzinnige, spannende, heftige, poëtische, boze, humoristische, excentrieke, absurde, politieke en waanzinnige speelfilms met hedendaagse thema’s, afkomstig uit alle werelddelen. Naast werk van vernieuwende regisseurs programmeert Roffa Mon Amour ook film classics. Ook deze editie is er een speciaal kinderprogramma in samenwerking met Cinekid, voor kleintjes van 4 t/m 12 jaar.

Kijk voor info en kaarten op www.roffamonamour.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant