Afbeelding
Foto: J. Meester

Melanchthon Kralingen en bieb ondertekenen samenwerkingsverband

Algemeen 127 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Wil je ook iets insturen? Dat kan via www.dehavenloods.nl!

‘It takes a village to raise a child’

Op 31 mei, om 11.30 uur, hebben algemeen directeur de heer drs. N. van den Eijkel MME namens Melanchthon Kralingen en de heer dr. T.C.M. Kemperman namens de Centrale Bibliotheek Rotterdam een samenwerkingscontract ondertekend, die beide partijen aan elkaar verbindt. Het is de school gelukt in samenwerking met de Centrale Bibliotheek Rotterdam om een servicepunt te realiseren van de bibliotheek in het nieuwe gebouw aan het Vredenoordplein. En daarmee is het de eerste school in Rotterdam die een eigen servicepunt heeft in de school!

Melanchthon Kralingen zal met ingang van schooljaar 2018-2019 hun eerste lessen gaan geven in het nieuwe gebouw. Bij de taallessen en het vak Nederlands is lezen al een belangrijk onderdeel van de les. Met een servicepunt van de bibliotheek in het gebouw, wil de school het belang van lezen nog beter uitdragen en de mogelijkheden daarvan dichtbij brengen, zowel voor de leerlingen van de school, maar ook voor de bewoners om de school heen.

Leerlingen van Melanchthon Kralingen die een beroepsopleiding volgen, zullen dit servicepunt samen met en onder begeleiding van een bibliotheekmedewerker zelf runnen. Administreren is een belangrijk onderdeel van hun opleiding, die op deze manier praktisch kan worden ingevuld, terwijl andere leerlingen gaan voorlezen voor de kinderen in de wijk. Zo ontstaat voor alle partijen een situatie waaruit grote voordelen worden gehaald.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant