Massimo van Ewijk keepte een goede wedstrijd tegen Nieuwenhoorn
Massimo van Ewijk keepte een goede wedstrijd tegen Nieuwenhoorn Foto: John Groeneweg

Massimo van Ewijk werd tegen Nieuwenhoorn de held van Sparta

Algemeen 184 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Wil je ook iets insturen? Dat kan via www.dehavenloods.nl!

R.V.&A.V. Sparta versloeg Nieuwenhoorn met 1-3. Keeper Massimo van Ewijk bleek in deze wedstrijd haast onpasseerbaar en bracht de spelers van Nieuwenhoorn tot grote wanhoop. Sparta speelt nu komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen Hellevoetsluis en Nieuwenhoorn degradeert officieel naar de 2e klasse.

Hoofdtrainer Robert Verbeek besliste voor deze wedstrijd de jongelingen Jelano Tavares en Job van der Werff een basisplaats te geven. Een gedurfde opstelling bleek tegen een fysiek spelend team als Nieuwenhoorn. De thuisclub speelde vrijwel alleen maar de lange bal op twee boomlange spitsen.

In de eerste helft leidde dit tot negen gevaarlijke situaties waaruit Nieuwenhoorn slechts een maal in de blessuretijd wist te scoren. Bij de overige kansen en kansjes was het steeds Massimo (foto) die als een combinatie van Spiderman, Superman en de Hulk redding wist te brengen.

Op het moment van de treffer van Nieuwenhoorn stond het overigens al 0-1. Robin Verhorst kopte na 12 minuten spelen een voorzet vanaf links technisch perfect met een boog in de verre hoek. De doelman van Nieuwenhoorn kon slechts toekijken.

Voor het overige liet een voor rust zuinig spelend R.V.&A.V. Sparta weinig gevaar noteren. Clint van Stee schoot een vrije trap naast, Jim van Oeveren kwam niet helemaal goed uit na een actie van Kevin Jumelet en vlak voor het rustsignaal wisten opnieuw Robin en Job van der Werff de keeper niet te passeren.

De tweede helft gaf een ander beeld te zien. De Spartanen stonden nu veel scherper in de duels terwijl het geloof bij Nieuwenhoorn met de minuut minder werd. Het aantal gevaarlijke situaties voor het doel van Massimo daalde dan ook flink. Zo ontstond tussen de 46e en de 67e minuut een schouwspel waarin de beide teams aan elkaar gewaagd waren zonder vaak gevaarlijk te worden.

Kevin Jumelet zag zijn schot kort na de rust gestopt en enkele minuten later was een vrije trap van Nieuwenhoorn geen probleem voor Massimo. Na een uur spelen kwam het moment van de wedstrijd in zicht. Wouter van der Werff verving zijn tweelingbroer Job voor de laatste dertig minuten.

Wouter maakte nog geen tien minuten later een fantastisch doelpunt. Staand buiten het strafschopgebied krulde hij vanaf de linkerzijde de bal in de rechterhoek. Net als bij het eerdere doelpunt van Robin was de keeper kansloos, 1-2. Met nog ruim twintig minuten te spelen werd nu een slotoffensief van Nieuwenhoorn verwacht maar er gebeurde eigenlijk weinig meer.

Een grote kans kreeg de thuisclub nog maar deze werd tien minuten voor tijd op wonderbaarlijke wijze over het doel gekopt. Daarna was het gedaan met Nieuwenhoorn en werd slechts Sparta nog gevaarlijk middels aanvallen via Kevin, Jim, Robin en Wouter.

In de 89e minuut kwam de bal zo bij de hard werkende Jordi de Zwart die scoorde maar buitenspel werd gegeven ondanks dat er twee verdedigers op het moment van spelen tussen hem en het doel stonden. Het mocht de Spartaanse pret niet drukken want nog geen minuut later werd het toch 1-3 uit een schot van Kevin Jumelet. Daarna was het nog minuten wachten op het laatste fluitsignaal waarna het grootste deel van de ruim 150 toeschouwers tevreden de kantine opzocht.

Volgende week zaterdag staat de volgende ronde alweer op het programma. Hellevoetsluis is dan te gast bij R.V.&A.V. Sparta. Er wordt omstreeks 14.30 uur afgetrapt op het Sportpark RMC Nieuw Terbregge.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen Nieuwenhoorn: Massimo van Ewijk, Clint van Stee, Nick van Katwijk, Jelano Tavares, Danny Langstraat, Kevin Jumelet, Jim van Oeveren, Robin Verhorst, Job van der Werff (59e Wouter van der Werff), Jordi de Zwart, Allon Coomans.