Afbeelding

Rotterdamse zanggroep MAZE verkozen tot beste koor van Nederland

Algemeen 148 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Wil je ook iets insturen? Dat kan via www.dehavenloods.nl!

De Rotterdamse vocal group MAZE is zaterdag 2 juni in de finale van het Nederlands Koorfestival in Hengelo verkozen tot het beste koor van Nederland. Daarnaast werd de Vlaardingse Merel Martens, die de leiding heeft over MAZE, uitgeroepen tot de beste koordirigente van 2018.

“Wat een spannend koor’’, sprak juryvoorzitter John Damsma tijdens de finale van het Nederlands Koorfestival over MAZE. Daarnaast waren er complimenten voor de muzikale verantwoordelijkheid die de hele groep draagt door zelf te arrangeren, nummers te schrijven, of repetities te leiden als co-conductor. De Rotterdamse groep is actief sinds september 2016 en staat onder leiding van Merel Martens. Het koor bestaat uit twintig zangers, die a capella een combinatie van covers en eigen werk uitvoeren.

MAZE wist eerder dit jaar ook al hoge ogen te gooien op het SingStrong festival in New York, waar het koor de ACA Idol competitie won. Naast een geldbedrag van 500 euro kan de groep uitkijken naar een speciale publicatie in Zingmagazine, een coaching door het Nederlands Kamerkoor en een bijzondere rol tijdens de Haarlemse Koorbiënnale in 2019.

Voor Martens werd het bovendien een dubbel feestelijke avond: naast het succes van MAZE werd ze tijdens het festival ook uitgeroepen tot de beste dirigente van Nederland. “Dit is een geweldige bekroning op mijn werk’’, gaf ze aan. Naast een trofee ontving Martens een cheque van 250 euro en mag ze deelnemen aan de masterclasses aan de leiderschapsacademie voor dirigenten.

De groep heeft overigens nog ruimte voor een tenor. Kijk voor meer informatie op www.mazevoices.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant