Leden van de Intl. WeloveU Stichting zorgen voor een schoon Zuidpark in Rotterdam
Leden van de Intl. WeloveU Stichting zorgen voor een schoon Zuidpark in Rotterdam Foto: SionPress

Samen helpen aan een schone wereld

Algemeen 52 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Wil je ook iets insturen? Dat kan via www.dehavenloods.nl!

In Rotterdam hebben 50 leden deelgenomen aan de 2018 Schone Wereld Actie.

In 2015 hebben de Verenigde Naties en landen in de wereld besloten Sustainable Development Goals (SDG’s), dat zijn doelen voor duurzame ontwikkeling, op te stellen. De kern van deze 17 doelen is om een einde te maken aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering. Voor de uitvoering van deze werelddoelen voor duurzame ontwikkeling moet niet alleen, maar samen worden gewerkt.

Voor dit alles, was er een organisatie die al milieu acties deed, de Intl. WeLoveU Stichting (voorzitster Zahng Gil-Jah). Intl. WeLoveU Stichting maakt elke stad, park, gebergte, zee en rivier schoon. De afgelopen jaar hebben 50 landen, 175 steden en 16000 leden de schoonmaak actie 190 keer uitgevoerd. De boodschap vanuit de Intl. WeLoveU Stichting is indrukwekkend genoeg.

Dit jaar, ook, is Intl. WeLoveU Stichting van plan om weer de schoon actie te doen. Op zondag 10 juni 2018 hebben leden in Rotterdam dan ook de route Slinge- Langehorst - Zuiderpark-Ahoy- Zuiderparkweg en het metrostation Slinge schoongemaakt. In Amsterdam zal de Schone Wereld Actie op 17 juni plaatsvinden.

Een lid van de stichting zei: “Ik ben als lid van de Intl. WeLoveU Stichting trots om de schoonmaak te doen en zo liefde uit te dragen aan de samenleving.”

Ook voorbijgangers betuigden hun sympathie voor de Schone Wereld Actie van de Intl. WeLoveU Stichting.

De manager van Intl. WeLoveU Stichting zei: “Rotterdam is een mooie stad met veel moderne gebouwen. Wij willen deze stad door middel van deze Schone Wereld Actie laten stralen. Het is zinvol om de VN SDG’s in praktijk te brengen. Wij zijn dit keer blij dat wij doelen voor duurzame steden en voor gezondheidszorg en welzijn in de steden kunnen behalen. Deze Schone Wereld Actie zal niet alleen in Nederland worden uitgevoerd maar ook in Spanje, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Duitsland en Griekenland.”

Intl. WeLoveU Stichting begon in Korea met als doel: welzijn voor de mensheid met Moeders liefde. Zij doet acties voor een schone wereld. Behalve de zorg voor het milieu, ondersteunt de stichting ook maatschappelijke zorg op diverse terreinen, doet bloed donaties, donatie van waterpompen, internationale conferenties, enzovoort.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant